Exploitatievergunning The Saloon in Assen tijdelijk ingetrokken

DELEN

Exploitatievergunning The Saloon in Assen tijdelijk ingetrokken

Cafe The Saloon aan de Singelpassage is vanaf heden gesloten. De gemeente Assen heeft de exploitatievergunning van The Saloon tot zeker 9 december ingetrokken. Aanleiding om de vergunning in te trekken is een filmpje dat is opgenomen in The Saloon en die de gemeente Assen toegespeeld heeft gekregen. Daarop staat een medewerker van het desbetreffende café die zou aansporen tot ordeverstoringen.

Volgens gemeente woordvoeder Martin de Bruin is er sprake van ordeverstoring, maar ook sprake van aanzet tot berovingen van de dagopbrengst van cafés. De schrik zit er bij diverse Asser horeca ondernemers dan ook goed in. “De gemeente heeft met diverse betrokkenen een gesprek gehad en hieruit kwam naar voren dat er angst heerst voor geweld”, vervolgt de Bruin.

Screeningsautoriteit Bureau BiBob van het Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft momenteel de zaak in onderzoek. Zij hebben de taak te adviseren naar bestuursorganen (zoals de burgemeester, het college van burgemeester en wethouders en het college van Gedeputeerde Staten) en rechtspersonen met een overheidstaak over de mate van gevaar van misbruik van vergunningen, subsidies, aanbestedingen en vastgoedtransacties. “Dit zal ruim 12 weken in beslag nemen en de gemeente Assen zal na aanleiding van hun onderzoek besluiten wat er verder gaat gebeuren” laat de Bruin aan Nieuws in Assen weten.

Het strafrechtelijk onderzoek aangaande The Saloon is inmiddels door de politie afgerond.