Explosief ontploft bij maaiwerkzaamheden N371

DELEN

ASSEN – Donderdagmiddag is er een explosief, vermoedelijk uit de WOII, ontploft bij maaiwerkzaamheden langs de N371 bij Uffelte. Gelukkig zijn bij de ontploffing geen gewonden gevallen.

De maaikop van de grasmaaier is bij de ontploffing vernield. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de maaimachine en omgeving donderdagmiddag onderzocht. Het is zeer waarschijnlijk een granaat uit de Tweede Wereldoorlog geweest. Het onderzoek is inmiddels afgerond.

N371

De provinciale weg 371 (N371) is een provinciale weg in de provincie Drenthe. De weg verbindt de A28 ter hoogte van Assen met de N375 bij Meppel.

EOD

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) staat 24 uur per dag klaar om in Nederland explosieven te ruimen. Van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog tot het onderzoeken van een verdacht pakketje op bijvoorbeeld een treinstation. Jaarlijks gaat het om zo’n 2.000 meldingen van conventionele (traditionele) explosieven en diverse meldingen van verdachte pakketjes en geïmproviseerde explosieven.