Expositie AKKA bij K&C in Assen

DELEN

Assen – Op 19 januari 2018 wordt de tentoonstelling AKKA geopend in het pand van K&C aan de Dr. Nassaulaan 5 in Assen. Het is een expositie met werk van de Alumni Kunstenaars van de Klassieke Academie in Groningen. Tijdens de opening zijn verschillende professionele Drentse kunstenaars aanwezig die met elkaar het glas heffen op het nieuwe jaar.

Ruim dertig kunstenaars werken mee aan de tentoonstelling in Assen. Zij presenteren schilderijen en beelden die zij tijdens of na hun opleiding hebben gemaakt. K&C is blij met de werken die een half jaar in het gebouw te zien zijn.

Eerste keer
Adviseur beeldende kunst Peter Hiemstra: “Elk half jaar nodigen wij een kunstenaarsgroep of -vereniging uit om het gebouw van K&C aan te kleden met werk. Door de wisseltentoonstellingen worden bezoekers, maar ook medewerkers, steeds weer verrast met nieuwe werken. Het is de eerste keer dat de alumni van de klassieke academie in het gebouw exposeren. We zijn erg blij met het werk van AKKA dat een beeld geeft van de opleiding aan de Klassieke Academie in Groningen.”

De kunstwerken, die in de gangen en kantoren van de medewerkers hangen, zijn elke werkdag van negen tot vijf uur te bezichtigen, behalve in de schoolvakanties. De tentoonstelling duurt tot 1 juli.