Expositie De Kunst van Zien Schakelveld Assen

DELEN
ASSEN – In Nederland zijn naar schatting 40.000 mensen zowel slechthorend als slechtziend. Dat is gemiddeld 100 mensen per gemeente.

Om hier meer bekendheid aan te geven stellen mensen met doofblindheid zich voor in de landelijke campagne ikenkentalis.nl. Ook de campagne Oog en Oor voor Talent, die we samen met andere landelijke organisaties organiseren, heeft als doel mensen meer bekend te maken met de wereld van doofblindheid.

De Kunst van Zien

Een van de activiteiten van de campagne Oog en Oor voor Talent is de reizende expositie ‘De Kunst van Zien’: Mensen met doofblindheid hebben, vanuit hun eigen belevingswereld, naar aanleiding van van een foto van een bloem een kunstwerk gemaakt. Het resultaat is een expositie van vijftien tweeluiken. Via een simulatiebril, voelbare tekst (braille), geur en een filmpje (via QR-code) neemt de maker je mee in zijn of haar levensverhaal. De deelnemers zijn tussen de 10 en 65 jaar oud en hebben allemaal een ander verhaal. Sommige van hen zijn doofblind geboren, andere gingen steeds minder zien en horen tijdens hun leven.

Zes locaties in Nederland

De expositie reist gedurende een jaar langs zes locaties. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk mensen lokaal kennismaken met doofblindheid. Op iedere locatie bieden we een aanvullend programma, waarin de meerwaarde van professionele ondersteuning van mensen met doofblindheid naar voren wordt gebracht.

Van harte welkom in Het Schakelveld Assen

Vanaf 11 februari t/m 29 maart is de expositie te zien in Assen*. Er worden diverse workshops gegeven met de thema’s Voorlezen, Communicatie en Creativiteit. Kijk voor de inhoud van de workshops in agenda van de website van Oog en Oor voor Talent. U vindt hier ook de locaties en data van de volgende exposities.

Op 11 februari opent Nicole Lo-A-Njoe-Kort, arts en voorzitter Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Doofblind (SWODB), de expositie De Kunst van Zien bij Het Schakelveld, in Assen

*Locatie: Het Schakelveld Assen aan de Witterhoofdweg 1A. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen