Expositie fotowedstrijd Summergram Bibliotheek Assen

DELEN

ASSEN – Dinsdag 19 mei om 19.00 uur opent in de Asser bibliotheek de expositie van de fotowedstrijd Summergram. Van de 84 inzendingen selecteerde een vakjury 20 foto’s.  Alle inzendingen zijn vierkant en vallen binnen het thema ‘zomer’. Hoofdsponsor van het evenement is Tuincentrum Groenrijk Assen. 

Vier studenten van de minor Eventmanagement aan de Hanzehogeschool zijn dit event gestart. Zij hebben een online fotowedstrijd georganiseerd, waarbij iedereen zijn of haar zomerse Instagram-foto mocht insturen via de Facebookpagina van Summergram. Groepslid Charlotte Holwerda: ‘Het was erg leuk om alle inzendingen te bekijken, niet iedereen heeft namelijk hetzelfde beeld bij het thema zomer. Er zijn hele verschillende soorten foto’s ingestuurd’. Er zijn maar liefst 84 foto’s ingezonden waarvan er twintig worden geëxposeerd in Bibliotheek Assen. Dit valt samen met de Zinderend Zonnige Zomerworkshops in Bibliotheek Assen op 19 en 20 mei. De canvassen zijn tot en met 29 mei te bewonderen. Ook zijn alle overige inzendingen tot 1 september te bewonderen op de Multi Touch Wand in Bibliotheek Assen.

Afdrukken Summergram Bibliotheek Assen op canvas

De twintig uitgekozen foto’s worden afgedrukt op canvas en tentoongesteld tijdens de expositie. De canvassen zullen worden geveild en van de opbrengst hiervan wordt in samenwerking met Stichting Present bibliotheekabonnementen verstrekt aan mensen die onder de armoedegrens leven en geholpen worden door de Voedselbank. Dit initiatief is bedacht in samenwerking met de groep studenten, Bibliotheek Assen en de hoofdsponsor Groenrijk Assen. De foto die het meeste geld ophaalt bij de veiling wint een fotocursus t.w.v. €195,- bij Zero Fotografie.

Foto: Summergram – Bibliotheek Assen