Expositie Michiel de Ruyter in De Nieuwe Kolk Assen

DELEN
Expositie Michiel de Ruyter in De Nieuwe Kolk Assen

ASSEN – In De Nieuwe Kolk is vrijdagmiddag de expositie Michiel de Ruyter geopend in het bijzijn van onder anderen gemeenteraadslid Laura Punt (GroenLinks) en wethouder Maurice Hoogeveen (D66).

In Bioscoop De Nieuwe Kolk hangen sinds vrijdagmiddag diverse potlood tekeningen van maritiem tekenaar Henk Kuipers uit Assen. Kuipers is onder Assenaren wellicht beter bekend van de voormalige Stichting Onder Dak. Vanuit deze stichting richtten Kuipers destijds een gratis kringloopwinkel op, gaf hij anoniem kerstpakketten weg en was hij voor menig Assenaar de spreekbuis naar de gemeentelijke sociale dienst. “Alleen met de kerstdagen geef ik sporadisch anoniem nog wel eens een pakket weg, maar ik heb me sinds een jaar of tien fanatiek gestort op mijn passie…het tekenen van schepen”, zo verteld Kuipers.

“ Henk verdient het om nog groter te exposeren, misschien dat hij dit eens moet doen in het gemeentehuis van Assen” Maurice Hoogeveen

,,Ik heb me door mijn passie verdiept in het werk van de vroegere zeetekenaar Willem van der Velde (1633-1707). Zeer detaillistisch werk, weergegeven met potloot, was voor mij de drijfveer om geheel in de trant van deze oude meester een overzicht te tekenen van de scheepvaart in al zijn facettenb door de eeuwen heen en dan met de middelen die in deze tijd tot mijn beschikking staan”.

De tekeningen van Henk Kuipers in De Nieuwe Kolk laten een wand vol historische schepen zien uit de VOC tijd en natuurlijk het schip van Michiel ‘Bestevâer’ de Ruyter. De expositie valt samen met de avonturenfilm over het leven van Nederlands grootste zeeheld Michiel de Ruyter, die op 26 januari zijn wereldpremière kreeg in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum en momenteel ook draait in De Nieuwe Kolk.

,,Henk verdient het om nog groter te exposeren, misschien dat hij dit eens moet doen in het gemeentehuis van Assen”, zo liet wethouder Maurice Hoogeveen vrijdagmiddag weten tijdens de opening van de expositie. ,,Tja…hier houd ik hem natuurlijk aan he”, lacht Henk Kuipers.

Wilt u meer weten over het werk van Henk Kuipers. Klik hier voor zijn uitgebreide website !