Extra verkeerstoezicht BSB Assen 248 km/u bij 100 toegestaan

DELEN

ASSEN – In verband met de Britisch Superbikes te Assen werd er dit weekend extra gecontroleerd op de aan- en afvoerwegen van Assen. Hierbij werden onder anderen meerdere videoauto’s ingezet van het Team Verkeer van de Eenheid Oost Nederland.

Over het algemeen werd er netjes gereden. Een paar bestuurders vielen op door hun rijgedrag en kregen daarom extra aandacht van de politie. In totaal werden 8 bestuurders staande gehouden die de maximum snelheid met meer dan 30 km/u overschreden.

Twee hiervan hebben het rijbewijs in moeten leveren in verband met de snelheid. Het ging hierbij om een 22-jarige beginnende bestuurder uit Groningen die op de N33 tussen Assen en Veendam extreem hard reed. Hij reed namelijk in de Porsche van zijn vader met gecorrigeerde snelheid van 240 km/u waar 100 was toegestaan. Hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor een rechter en zal het de komende tijd zonder rijbewijs moeten doen.

Daarnaast werd het rijbewijs van een 57 jarige motorrijder uit Nunspeet ingevorderd. Deze reed 134 km/u waar 80 was toegestaan. Ook werden er in plaats van een proces verbaal meerdere waarschuwingen gegeven voor kleinere verkeersovertredingen in verband met de CAO acties van de politie.