F1 coureur doet aanval op ronde record TT Circuit Assen

DELEN

Sébastien Buemi van het Infiniti Red Bull Racing Team, officieel reserverijder voor Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo, doet aanstaande zondag 3 augustus een aanval op het ronde record op het TT Circuit van Assen tijdens de Gamma Racing Day 2014.

Het ronde record staat momenteel nog op naam van de Fransman Sébastien Bourdais en stamt uit 2007. Bourdais kwalificeerde zich destijds met de McDonald’s Cosworth Champ Car op pole position met een tijd van 1.18.765 (208,163 km/h), dit tijdens de eerste Champ Car World Series race in Nederland. Ter vergelijking: het ronderecord voor de MotoGP staat op naam van de Australiër Casey Stoner. In 2012 reed hij op een Honda naar een tijd van 1:33:713 tijdens de kwalificatietraining voor de Dutch TT, 15 seconden langzamer dan Bourdais in zijn Champ Car.

Vanwege de fusie tussen de Champ Car World Series en de Indy Racing League was de komst van de Champ Cars naar Assen een eenmalig avontuur: in 2008 waren er geen races in Europa van de nieuwe klasse, IRL IndyCars.

© Nieuws in Assen – Foto Monique Babtist