FA1 geweld losgebarsten op TT Circuit van Assen

DELEN
FA1 geweld losgebarsten op TT Circuit van Assen

Op het TT Circuit wordt dit weekend de finale verreden om het FA1 kampioenschap. Deze spectaculaire categorie met 550 pk is voor de rijders een springplank naar de Formule 1.

Elk FA1 team vertegenwoordigt een land. Rijders met verschillende nationaliteiten verdedigen de kleuren van hun land. Elke auto is mechanisch gelijk en gebouwd met technische restricties om een gelijkwaardig veld te creëren. Het talent van de rijders en de inzet van het team zijn daarmee de belangrijkste factoren om op het podium te eindigen.

Deze nieuwe single-seater serie werd speciaal voor Acceleration gemaakt en de coureurs in deze serie gingen zaterdagochtend van start met hun eerste rondjes op het befaamde TT Circuit van Assen.

Pole Position

De Nederlandse coureur Nigel Melker voert momenteel de ranglijst aan met 136 punten en was zaterdagmorgen de snelste man op de baan met 1.25.302. Het gaat een spannende strijd worden in Assen, want het Italiaanse team dat slechts één punt minder heeft ( 135 ) zal in de tweede kwalificatie sessie zaterdagmiddag moeten gaan zorgen voor een stunt.

Spanjaard Dani Clos heeft in de tweede FA1 kwalificatie pole position bemachtigd. Nigel Melker (Ned) pakte de tweede plaats met op zijn hielen Sergio Campana (Ita). Morgen zullen we erachter komen wie zichzelf de eerste FA1 kampioen mag noemen!