Facebook actie ‘Red de Veste’ krijgt te weinig input

DELEN
Facebook actie ‘Red de Veste’ krijgt te weinig input

ASSEN – In 1997 werd in Assen een start gemaakt voor de bouw van een geheel nieuwe woonwijk. Als onderdeel van Assen-West is de nieuwbouwwijk Kloosterveen gebouwd. Aanvankelijk was de bedoeling om 7000 woningen in de wijk te bouwen om tussen de 18.000 en 21.000 mensen huisvesting te bieden. Anno 2015 is dit aantal ‘bewoners’ op 11.000 blijven steken.

Eind 2010 is het Winkelcentrum Kloosterveste geopend, een winkelgebied van 8.100 m2 . In het winkelcentrum zijn naast de winkels en maatschappelijke voorzieningen ook een aantal horecavoorzieningen gerealiseerd. De middenstanders beleven echter lastige tijden. Een aantal winkels in het ‘centrum’ heeft de deuren al moeten sluiten.

Red de Veste ‘Het beste voor de Veste’

Kloosterveen is minder groot geworden dan verwacht en het winkelend publiek laat Kloosterveste links liggen. Om het winkelcentrum ‘leven’ in te blazen en bewoners en winkeliers te mobiliseren werd in augustus 2014, onder het motto ‘Het beste voor de Veste’ de Facebook actie ‘Red de Veste’ opgestart. Bedoeld om meer wijkgenoten naar het winkelcentrum toe te trekken.

Binnen twee weken had de Facebook pagina meer dan 700 ‘likes’ ,maar is op moment van schrijven stil blijven staan op 1020. Veel ‘likes’ zullen er ook niet meer bijkomen, want de pagina is sinds december vorig jaar passief.

Initiatiefneemster van de Facebook actie ‘Red de Veste’ is Jolanda Hielema. Zij laat onze redactie weten: ,,De actie gaf indertijd veel reuring en heeft vast een positief effect gehad. Dit laatste is moeilijk te meten. Met de Facebook pagina doen we niet veel meer, omdat ik weinig input krijg van winkeliers”, aldus Hielema.