Familie expedities in het Drents Museum Assen

DELEN

Speciaal voor gezinnen is er nu iedere zondag tijdens de Oktobermaand Kindermaand de Drents Museum familie-expeditie, een actieve en spannende verrassingstocht. Ontmoet onder andere de mammoet, maak kennis met de veenlijken, dans in de balzaal en bestuur de oudste boot ter wereld. In heel Noord-Nederland worden tijdens de Kindermaand activiteiten aangeboden. Deelname voor kinderen is gratis.

Een actieve verrassingstocht

Met je familie een museum bezoeken is al leuk, maar met de speciale familie-expeditie wordt een dag in het Drents Museum een echte belevenis! De expeditieleider neemt jullie een uur lang mee op een onvergetelijke reis langs de meest bijzondere museumstukken. Je mag je fantasie de vrije loop laten, samen ontdek je de verhalen van het museum. Droom stilletjes even weg bij je favoriete schilderij of los met de hele familie een ingewikkeld raadsel op.

Oktobermaand Kindermaand in Drents Museum Assen

Oktobermaand Kindermaand is al jaren een terugkerend evenement in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland. Je kunt gratis naar een museum, dus ook het Drents Museum Assen, of theatervoorstelling of meedoen aan workshops, prijsvragen en speurtochten. Ook in het buitenland vieren kinderen de Kindermaand, onder andere in Berlijn en Riga. Dit jaar kunnen kinderen uit heel Europa voor het eerst samen online een digitale stad bouwen. Voor meer informatie over Oktobermaand Kindermaand zie www.kindermaand.nl.

Praktische informatie familie-expeditie

– Geschikt voor families met kinderen tussen de 4 en 12 jaar
– Data en tijden: 5, 12, 19 en 26 oktober van 13:00 – 14:00 uur en 14:30 – 15:30 uur
– Aanmelden kan op de dag zelf bij de Infobalie van het Drents Museum Assen
– Voor kinderen is entree en deelname gratis, (groot)ouders betalen €12,00 entree.