Familieweek bij Baggelhuizerplas Assen als afsluiter van de zomervakantie

DELEN

Assen – Van maandag 27 augustus t/m zondag 2 september staat de Baggelhuizerplas in Assen in het teken van sport, spel, cultuur, muziek en heel veel gezelligheid. Drie Asser organisaties slaan de handen ineen om er een geweldig feest van te maken. Iedereen is welkom op het GRATIS toegankelijke feest!

Summerbreak
Van maandag 27 t/m donderdag 30 augustus vindt de tiende editie van Summerbreak plaats. Sport, spel, cultuur, theater en muziek staan centraal tijdens de vier dagen. Maandag om 14.00 uur wordt het evenement officieel geopend door Burgemeester Marco Out. Verder kun je meedoen aan een bootcamp, is er een verhalenverteller, kun je kennismaken met de jeugdbrandweer en rennen over de stormbaan. Alle dagen is het publiek van 10.00 – 16.00 uur welkom.

“We bestaan deze editie 10 jaar en willen er echt iets bijzonders van maken. Het evenement is oorspronkelijk op poten gezet voor kinderen, maar tegenwoordig bieden we een programma voor jong en oud. Zo hebben we dit jaar yoga-sessies en een mountainbike clinic met Renate Groenewold”, aldus Gerlinde Luchtenberg van Summerbreak.
Meer informatie over Summerbreak? Download de app ‘Summerbreak Assen’.

Foto Summerbreak 2017

Beachvolleybal
Zo’n zestig volleybalteams doen op zaterdag 1 en zondag 2 september mee aan het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi. Zowel recreatieve als prestatieve teams doen mee aan het toernooi en slapen op de tijdelijke camping naast de Baggelhuizerplas.

Meedoen? Inschrijven is nog mogelijk tot en met zaterdag 25 augustus via de website van het Kastanjefestival.

Kastanje Festival
Op vrijdagavond 31 augustus, zaterdag 1 en zondag 2 september vindt voor de eerste keer het Kastanje Festival plaats. De zaterdag en zondag zijn voor het gehele gezin. Zo is er livemuziek, een familiekermis, kinderactiviteiten met o.a. clowns en springkussens, beachvolleybal en op zondag zelfs een vrijmarkt.

Qmusic The Party & Radio Continu Drive-In Show
Vrijdagavond komt Qmusic The Party inclusief het foute uur naar Assen! Op zaterdagavond geniet je van o.a. Lawineboys, Helemaal Hollands, Zware Jongens, Tesca en Burdy tijdens de Radio Continu Drive-In Show. Voor Qmusic The Party en de Radio Continu Drive-In Show heb je een toegangsbewijs nodig. Deze koop je online via www.kastanjefestival.nl.

Waterpret tijdens de Summerbreak-editie 2017

BEKNOPT PROGRAMMA

Maandag 27/08
Opening door Burgemeester Marco Out (14.00 uur), yoga-sessies en luisteren naar een verhalenverteller

Dinsdag 28/08
Theatervoorstelling, mountainbike clinic door Renate Groenewold, Freestyle voetbal en de jeugdbrandweer

Woensdag 29/08
Bootcamp (door JOGG), grafische animaties maken bij DAF en een fitheidstest

Donderdag 30/08
Stormbaan

Vrijdag 31/08
Qmusic The Party inclusief het foute uur

Zaterdag 01/09
Kinderactiviteiten, familiekermis, beachvolleybal, livemuziek & Radio Continu Drive-In Show

Zondag 02/09
Finales beachvolleybal, familiekermis, livemuziek, vrijmarkt & kinderactiviteiten

Asser samenwerking
Vaart Welzijn (Summerbreak), Stichting Phusis (Beachvolleybal) en EOC Showproductions (Kastanje Festival) slaan de handen in een om er een gezellige familieweek van te maken. Rob van de Struik, projectleider van het Kastanje Festival: “Het wordt een fantastisch week voor jong en oud. We maken er echt een familiefestival van.”.