Feestelijk verjaardagsweekend Drents Museum 160 jaar

DELEN

Het Drents Museum bestaat op 28 november exact 160 jaar en dat moet gevierd worden! Ontstaan vanuit een kast met voorwerpen uit Drenthe is het museum uitgegroeid tot een succesvol en toonaangevend museum. Het staat nu in de top 25 van belangrijke musea in Nederland. In het weekend van 28, 29 en 30 november staat het museum bol van activiteiten. Voor alle bezoekers is er een gratis taartje. Gedeputeerde cultuur Henk van de Boer komt op verjaardagsvisite en geeft vrijdagmorgen 28 november het startsein van dit feestweekend.

Taartjes en ballonnen

Met het aansnijden van een grote taart geeft gedeputeerde Henk van de Boer van de provincie Drenthe vrijdagmorgen om elf uur samen met directeur Annabelle Birnie van het Drents Museum het startsein van de feestelijkheden. Bezoekers zijn het hele weekend welkom in Grandcafé Krul om een gratis taartje te eten, aangeboden door de provincie Drenthe. Kinderen krijgen bij vertrek uit het museum een Drents Museum-ballon.

Extra activiteiten Drents Museum 160 jaar

Het hele weekend zijn er gratis lezingen over de nieuwe tentoonstellingen Kazimir Malevich – De jaren van de figuratie en Kostbare eieren uit het Tsarenrijk. Onze museumdocenten vertellen alles over de rijke cultuur aan het hof van de Russische tsaar en nemen u mee naar de revolutiejaren. In die jaren stond niet alleen de politiek op zijn kop maar veranderde de kunstwereld ingrijpend. Bent u nieuwsgierig naar het ontstaan van Het Grootste Poppenhuis van Nederland? Luister dan naar de lezing over het huishouden van de 18de-eeuwse familie Van Lier. De lezingen worden op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag gehouden. Naast de lezingen is er op de zondag een familie-expeditie. Een actieve en spannende verrassingstocht voor families met kinderen. Ontmoet onder andere de mammoet, maak kennis met de veenlijken, dans in de balzaal en bestuur de oudste boot ter wereld.