Feestelijke afsluiting Voorleeskaravaan Bibliotheek Assen

DELEN
ASSEN – Vrijdag 3 juni werd de achtste editie van de Voorleeskaravaan op feestelijke wijze afgesloten in de bibliotheek De Nieuwe Kolk.

Een dag waarbij het voorlezen centraal stond, net als de afgelopen twintig weken waarin Pabo-studenten het lezen en voorlezen hebben gestimuleerd bij gezinnen met verschillende culturele achtergronden. De Voorleeskaravaan is een initiatief van Bibliotheek Assen.

Vrijdagmiddag 3 juni werd de Voorleeskaravaan op feestelijke wijze afgesloten in de bibliotheek. De deelnemende gezinnen, studenten en de acht betrokken basisscholen uit Assen waren hierbij aanwezig. Voordrachtkunstenares Marije Baudoin verzorgde deze middag een optreden rondom het boek ‘De krokodil die niet van water hield’.  Asser Voorleeskampioen van dit jaar, David Ketel van OBS Baggelhuizen, sloot het project af door nog één keer voor te lezen aan de deelnemende gezinnen, dit keer uit het boek ‘Ga je mee, Kleine Beer?’.

De afgelopen twintig weken hebben Pabo-studenten in het kader van de Voorleeskaravaan voorgelezen in gezinnen met verschillende culturele achtergronden. De studenten stimuleerden op deze manier de lees- en taalvaardigheid van de kinderen. Voor de kinderen en hun gezinnen erg leerzame maar ook leuke weken en voor de studenten een project waarbij ze veel ervaring opgedaan hebben.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen