Feestelijke opening deelgebied Blauwe As

DELEN

ASSEN – De nieuwe vaarroute over het Kanaal is op de helft!  Donderdag 30 april aanstaande wordt het eerste deel van de Blauwe As feestelijk geopend met onder een fietstocht, theater en spektakel. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken langs de route.

Het programma

Start 15.30 uur: Schoolkinderen van CBS Het Kompas fietsen onder begeleiding van een verhalenverteller langs respectievelijk de Molenbrug, Venebrug, de Sluis en de Willem III. Een verhalenverteller neemt de kinderen mee in de verhalen uit de dagboeken van de oude sluiswachter. Een en ander wordt uitgebeeld door theatergroep Garage TDI.  De bruggen en de sluis worden bediend door wethouder Harmke Vlieg, zodat de fietsers steeds hun weg kunnen vervolgen.

Rond 16.15 uur arriveren de leerlingen bij de Willem III op de hoek van de Vaart/Kanaal. Daar zal dichter Gerard Nijenhuis twee Drentse gedichten voordragen, waaronder het gedicht dat onder het brugdek van de Willem III is bevestigd. Ook op het water gebeurt van alles. Kanoërs en roeiers geven demonstraties. En wie durft kan over het water lopen in een van de aquabubbels.

Na afloop is er een hapje en drankje in de tent bij de sluis. Voor direct omwonenden is er daarna nog een gezellige bijeenkomst in de tent.