Feestelijke opening honkbalseizoen The Pioneers op 8 april

DELEN

Assen – De eerste homerun op het Dijkveld honkbalpark moet nog worden geslagen, maar al menig wedstrijd is door één van de teams van The Pioneers naar hun hand gezet! Vooral de honkballers binnen de club doen de laatste jaren goede zaken in de competities. En ook de softbal recreanten draaien lekker mee in de regio.

Dat er een groeiend enthousiasme voor dé Amerikaanse balsport in Assen is, is prima te verklaren. Zoals de clubnaam al doet vermoeden wordt er uitbundig gepionierd in The American Dream. Volkomen logisch levert de honk- en softbalclub uit Assen dan ook haar bijdrage in de grote expositie The American Dream van het Drents Museum. Nooit eerder heeft een tentoonstelling zoveel impact gehad in de hele stad, waarbij zowel winkeliers als het clubleven geïnspireerd worden hier ook in te willen en kunnen bijdragen. Wat is er nu meer Amerikaans dan honkbal, hamburgers en hotdogs?

Op zondag 8 april start het nieuwe honkbalseizoen en duurt tot begin oktober. De Amerikanen leven de hele winter toe naar die eerste wedstrijd op Opening Day: Een spectaculaire start van een lekker lange honkbalzomer voor jong en oud. Voor het eerst gaan ook The Pioneers hun eerste wedstrijd vieren met gezellige activiteiten voor het hele gezin buiten het veld. De eerste tegenstander voor de Asser heren is WHSC uit Winschoten.

Voor de officiële signaal “play ball” van de wedstrijd en daarmee het seizoen zal om 14:15 uur de “first pitch” worden gegooid door de burgemeester van Assen, Marco Out. Natuurlijk kan daarvoor de training van de heren worden bekeken, inclusief de spectaculaire slagtraining.

Volop vermaak
Rondom het veld aan het Dijkveldpad is er voor de jongste kinderen een springkussen, Natuurlijk is er gezellige muziek en ruimte om lekker te zitten en mensen te ontmoeten. Er zijn hotdogs te koop, maar uiteraard ook een worstje of hamburger van de barbecue.

Het belooft een geweldige Opening Day te worden op zondag 8 april. Vanaf 13:00 uur is iedereen van harte welkom op het veldencomplex aan het Dijkveldpad om de echte American Dream van het honkbal te beleven. De wedstrijd begint om 14:30 uur en de activiteiten eindigen om 17:30 uur.