Feestelijke start bouw tweede project Stichting Seniorenbouw

DELEN
Feestelijke start bouw tweede project Stichting Seniorenbouw

ASSEN – Op vrijdag 30 oktober a.s. zal wethouder Albert Smit om 15.30 uur de eerste paal slaan voor de bouw van veertien levensfase bestendige woningen. Het is het tweede door Stichting Seniorenbouw Noord Nederland geïnitieerde project in Assen.

De wethouder zal echt de handen uit de mouwen moeten steken, want de eerste paal zal de grond in gaan met behulp van een oud-Hollandse heistelling. Hij wordt daarbij geassisteerd door één van de toekomstige bewoners, die vanaf het eerste uur aan dit project heeft deelgenomen. Dit zal plaatsvinden in Kloosterveste, op de locatie waar de tijdelijke huisartsenpost heeft gestaan, naast de Traverse, waar ook de voormalige Witterbrug een plaatsje heeft gevonden.

Nadat de gemeente in 2013 de gronden rond Kloosterveste terugkocht om woningbouw te stimuleren, werden initiatiefnemers gezocht, die op de locatie zouden willen wonen. Stichting Seniorenbouw Noord Nederland, die juist het succesvolle project in Baggelhuizen had opgeleverd, zag direct de mogelijkheden van de huidige locatie voor ouderen. De bouwlocatie ligt op wandelafstand van de voorzieningen.

Maart 2013 werd een informatieavond gehouden in MFA Kloosterveste waar ongeveer 100 geïnteresseerden aanwezig waren en waar men zich voor dit project kon inschrijven. Een groep van 13 geïnteresseerden begon plannen te maken. De invloed van de toekomstige bewoners op de bouw was aanzienlijk. In de praktijk komt het er op neer, dat geen enkele woning gelijk is aan de andere. Alle functies op de begane grond was de basis, maar de keuze voor extra ruimte op de verdieping behoorde ook tot de mogelijkheden.

Na verloop van tijd haakten enkelen af, omdat zij hun bestaande woning niet snel genoeg konden verkopen. Er werden direct nieuwe kopers gevonden. Momenteel is nog één woning beschikbaar. Er komen 14 woningen rond een middenterrein. Acht geschakelde woningen krijgen een terras op het zuiden, direct aan het water. Twee blokjes van drie staan er haaks op. De woningen zijn onderhoudsarm en bijzonder goed geïsoleerd, hetgeen de maandlasten laag houdt. De woningen zijn uitstekend geschikt om de bewoners zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Met name de eerste deelnemers hebben optimaal invloed kunnen uitoefenen op de indeling en grootte en daarmee op de koopsom van de woning.

Naar verwachting wordt het project de komende zomer opgeleverd.

Meer informatie? Surf naar de website www.seniorbouw.nl