Feestelijke starthandeling plan Bosanemoon in Assen

DELEN

ASSEN – TBI onderneming Groothuis Wonen organiseert op woensdag 20 mei a.s. om 15.30 uur in plan Bosanemoon in de wijk Kloosterveen in Assen een feestelijke starthandeling. Wethouder Albert Smit van de gemeente Assen zal in aanwezigheid van de toekomstige bewoners en overige betrokkenen deze feestelijke starthandeling uitvoeren bij één van de in aanbouw zijnde woningen. Inmiddels zijn de contouren van de eerste woning goed zichtbaar.

Plan Bosanemoon ligt in de buurt Kloosterbos in de wijk Kloosterveen (Assen). Groen en water zijn belangrijke dragers in de wijk. De buurt Kloosterbos wordt aan de noord- en zuidzijde begrensd door een watergang. Centraal loopt door de buurt Kloosterbos een groene openbare zone die de verschillende buurten onderling met elkaar verbindt. Plan Bosanemoon bestaat uit één vrijstaande woning en tien twee-onder-één-kap woningen. De woningen liggen aan een doodlopend straatje, waardoor je kunt spreken van een eigen buurtje. Alle woningen zijn voorzien van een fraaie schildkap met een gemetselde schoorsteen met een typische jaren dertig uitstraling. De woningen worden gebouwd in een warme rode baksteen. “Keuzevrijheid is belangrijk voor de moderne woonconsument dus beschikken de woningen over een breed optiepakket”, aldus Erik Baan, projectontwikkelaar bij Groothuis Wonen.

Voortgang

Inmiddels is ruim driekwart van de woningen verkocht of onder optie. De vrijstaande woning is op dit moment in aanbouw en binnenkort wind- en waterdicht. Daarna zal direct de bouw van de eerste twee-onder-één-kap woningen starten. De woningen worden middels een ‘conceptueel’ bouwsysteem gerealiseerd. Groothuis Wonen fabriceert vooraf de vloer-, gevel-, dak- en binnenwandelementen. Op de bouwlocatie worden deze losse elementen samengevoegd tot een complete woning (onder de zekerheid van Woningborggarantie). Zodra een compleet blok van twee woningen is verkocht, worden de nodige bouwvoorbereidingen getroffen en kan daarna worden begonnen met de bouwwerk-zaamheden.

Uitrusting

De woningen in plan Bosanemoon zijn royaal en compleet. De woningen beschikken allemaal over een royale woonkamer met open keuken en een aangebouwde garage. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en een compleet ingerichte badkamer. Middels een vaste trap is de royale zolderverdieping bereikbaar. De zolderverdieping is geschikt voor het maken van een extra kamer(s). In de uitgebreide showroom van Groothuis Wonen worden klanten door een deskundige koperadviseur geadviseerd en begeleidt om uiteindelijk het gewenste droomhuis te realiseren.