Fietscampagne ‘Een week gratis per e-bike naar het werk’

DELEN
ASSEN – Assen start als eerste Drentse gemeente de actie ‘Stap-op-en-probeer’. Iedereen die in Assen werkt kan bij deze actie een week lang gratis een e-bike uitproberen.

Hiervoor zijn bij vijf fietsenhandelaren in Assen tien speciale ‘stap-op-en-probeer’-e-bikes geplaatst. De actie is een initiatief van Assen Slim Bereikbaar (onderdeel van de FlorijnAs). Doel is het gebruik van de e-bike voor woon-werkverkeer te stimuleren en daarmee het aantal auto’s in de spits tijdens de grootschalige FlorijnAs-werkzaamheden te verminderen. Met name werknemers die normaal gesproken met de auto naar het werk reizen, worden uitgenodigd om mee te doen met deze actie.

Deelnemende fietsenwinkels Fietscampagne Assen Slim Bereikbaar

Deelnemende fietsenhandelaren zijn Anjo Jager Fietsen, Fietsshop Vredeveld, Rijwielshop Grootjans, Halfords en Fietsen & Koffie Assen. Werkenden in Assen nemen zelf contact op met de fietsenwinkel van hun keuze om een ‘stap-op-en-probeer’-e-bike te reserveren en een afspraak te maken. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en een bewijs waaruit blijkt dat zij werkzaam zijn bij een bedrijf in Assen, mogen zij de e-bike vervolgens een week gratis uitproberen. Meer informatie over de actie en de spelregels is te vinden op www.stap-op-en-probeer.nl.

FlorijnAs

Stap-op-en-probeer is een van de acties van Assen Slim Bereikbaar om het verkeer in de spits te verminderen tijdens de grootschalige FlorijnAs-werkzaamheden. Vanaf april 2016 starten de werkzaamheden aan de Overcingeltunnel en het Rolderdek en wordt het verkeer omgeleid. Om de overlast te beperken zet Assen Slim Bereikbaar, naast omleidingsroutes, verkeersmaatregelen en goede informatievoorziening, specifieke acties in om alternatieven voor de auto tijdens spitsuren te promoten. Ook kunnen alle organisaties en bedrijven in Assen partner worden van Assen Slim Bereikbaar. Medewerkers van deze organisaties kunnen vervolgens 250,- euro retour krijgen op de aanschaf van een e-bike, mits zij deze de komende jaren minimaal twee dagen in de week voor hun woon-werkverkeer gebruiken. In 2016 is er ruimte voor 200 aanvragen.

Achtergrond

In de regio Groningen-Assen werken overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven samen om de steden Assen en Groningen goed bereikbaar te houden tijdens de (weg)werkzaamheden in het Beter Benutten-programma. Dit gebeurt in Assen onder de naam Assen Slim Bereikbaar (onderdeel van de FlorijnAs).


2Divorce Assen


Bowlen in Assen