Fietsersbond Assen organiseert ontdekdag voor driewielfiets

DELEN

Assen – Fietsen is gezond voor iedereen. Maar zeker op latere leeftijd wordt het steeds lastiger om te blijven fietsen. Een driewielfiets kan mensen met balansproblemen helpen om langer mobiel te blijven. Op vrijdag 20 april organiseert de Fietsersbond in Assen een Driewielfiets Ontdekdag. Iedereen is welkom om gratis en vrijblijvend diverse soorten driewielfietsen uit te proberen onder begeleiding van een ervaren fietsdocent.

Gevoel van vrijheid
Volgens Henriette Jalink, de fietsdocent uit Assen, die de Ontdekdag begeleidt, is het zonde dat mensen de fiets vaarwel zeggen voor bijvoorbeeld een scootmobiel. “Het gevoel van vrijheid dat je op de fiets krijgt, gun je iedereen die bang is om te vallen of op- en afstapproblemen krijgt. Met de driewielfiets kun je gewoon blijven fietsen. En juist omdat je met de fiets niet omvalt, moet je wel even oefenen. Als je altijd op twee wielen gefietst hebt, moet je afleren om je evenwicht te willen bewaren. Op de Ontdekdag helpen we daarbij.”

De Ontdekdag is uitermate geschikt voor mensen die al een driewielfiets overwegen of die nieuwsgierig zijn of het iets voor hen is. Er zijn diverse merken en modellen beschikbaar, die eventueel ook elektrische ondersteund kunnen worden.

Waar: De Maasstee, Maasstraat 25 in Assen
Wanneer: van 12.00 tot 16.00 uur
Toegang: Gratis
Aanmelden: niet verplicht, maar wel verstandig

Aanmelden
Telefoon: 0592 – 35 57 13
Email: jalinkh@home.nl
Formulier website: www.fietsersbond.nl/driewielfiets

Van 2 naar 3
De Driewielfiets Ontdekdagen zijn onderdeel van het project Van 2 naar 3, een initiatief van de Fietsersbond, die zo de driewielfiets meer bekendheid wil geven. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis van FNO.