Filmfestival Assen ‘Kersvers podium voor vrouwelijk talent’

DELEN
ASSEN – Het Internationaal Filmfestival Assen, vrouw en film (IFA), is in 2015 begonnen met het bieden van een jaarlijks podium voor vrouwelijke filmmakers: KersVers.

Ook voor 2016 zijn we op zoek naar professionele filmmakers en aanstormend, semi-professioneel talent uit Nederland. Vanwege het grote succes van 2015 heeft KersVers nu ook een internationale focus en dus verleggen wij de grenzen. Met ingang van IFA 2016 wordt KersVers uitgebreid door werk van vrouwelijke filmmakers uit Nederland én een ander, jaarlijks variërend land te werven. We beginnen dit jaar met het selecteren van films uit Duitsland.

Door talentontwikkeling ook internationaal te stimuleren, willen wij een bijdrage leveren aan de vergroting van het netwerk van (inter)nationaal talent. Het IFA wil de grote diversiteit onder het vrouwelijk filmtalent weerspiegelen en is daarom geopend voor inzending van zowel documentaire als fictie film met een korte of lange speelduur, geproduceerd tussen 1 januari 2014 en 31 december 2015. Geselecteerde films worden tijdens het festival vertoond in theater ‘De Nieuwe Kolk’ op 12 of 13 maart 2016. KersVerse filmtalenten kunnen zich aanmelden via de website www.filmfestivalassen.nl. De inzendingstermijn sluit op 29 januari 2016.

Internationaal Filmfestival Assen vrouw en film (IFA)

Het IFA onderscheidt zich als een meerdaags filmfestival waarbij de positie van vrouwen in de filmwereld centraal staat. Er wordt een kwalitatief hoogstaande selectie van actuele speelfilms, documentaires en korte films uit de hele wereld vertoond. Films met, over en gemaakt door vrouwen. Deze kenmerkende focus heeft ervoor gezorgd dat het IFA binnen het culturele veld wordt opgemerkt en gewaardeerd als een voor Nederland uniek evenement.