FIM Sidecar World Championship tijdens GAMMA Racing Day

DELEN
ASSEN – Bennie Streuer en bakkenist Geert Koerts schreven vorig jaar met hun ‘Team Streuer’ LCR Suzuki geschiedenis tijdens de GAMMA Racing Day.

De zoon van 3-voudig wereldkampioen Egbert Streuer (1985, 1985 en 1986) won, 23 jaar na zijn vaders overwinning, de Grand Prix van Nederland tijdens de GAMMA Racing Day, op weg naar de wereldtitel in het FIM Sidecar World Championship. Acht keer mochten zij het podium betreden waarvan tweemaal op de hoogste trede, in Groot-Brittannië en dus in Nederland waar bijna 100.000 gepassioneerde toeschouwers Streuer/Koerts naar de overwinning schreeuwden.

Bennie Streuer en Geert Koerts zijn vastberaden om het huzarenstukje van 2015 te herhalen, hoewel het seizoen 2016 tot nu toe nog niet het succes bracht dat hen vorig jaar wel ten deel viel. De regerend wereldkampioen staat na 5 races op plaats 6 in de tussenstand.

WK en F2 World Trophy

In 2016 rijden er binnen het FIM Sidecar World Championship twee klassen in één race. Door de reglementswijziging voor 2017 is het volgend jaar alleen toegestaan om met 600cc motoren te rijden. 2016 wordt dus gezien als overgangsjaar waarin zowel 600cc als 1000cc gebruikt mogen worden. De 1000cc motoren moeten worden geplaatst in een ‘long chassis’ met monocoque constructie. De 600cc mogen zowel in een ‘long chassis’ (monocoque) als in een ‘short chassis’ welke is gemaakt van een stalen buizen frame. De twee klassen zijn bekend onder de naam FIM Sidecar World Championship en de FIM Sidecar F2 World Trophy.

Eerste vrouwelijke winnaar ooit

Tijdens het derde raceweekend in Hongarije moesten Streuer en Koerts vroegtijdig de race verlaten door een gebroken ketting. Paivarinta/Kainulainen waren als snelste van de plaats in de race op zaterdag, op de hielen gevolgd door Tim Reeves en Gregory Cluze. Het gevecht om de eerste positie was hevig en ronde na ronde was het stuivertje wisselen tot dat Reeves en Cluze te kampen kregen met motorproblemen. Dit gaf Paivarinta/Kainulainen de kans om ver uit te lopen. Met deze overwinning werden de geschiedenisboeken herschreven want Kirsi Kainulainen werd de eerste vrouw die de hoogste trede van het podium betrad in het wegracen. Tweede en derde plaatsen had ze wel maar dit was dus de eerste overwinning. De Goldrace op zondag ging, voor het eerst dit seizoen, naar de equipe Reeves/Cluze. Streuer/Koerts eindigden als zesde, vlak achter de broers Birchall die zich mochten kronen als beste in de F2 World Trophy

‘Welcome to the Cathedral’

Het 2016 seizoen bestaat uit zes ronden en negen races op werelds beste en snelste circuits. Eén van de favoriete circuits van alle zijspanteams is het TT Circuit. De woorden ‘Welcome to the Cathedral’ bij de ingang van de paddock doet het hart van menig zijspancoureurs sneller kloppen. De geschiedenis van het circuit, de snelle en vloeiende bochten en de sfeer zijn fantastisch. De zijspan teams kijken dan ook uit om weer in Assen te rijden. Eén ding is zeker; de regerend wereldkampioenen Bennie Streuer en Geert Koerts trekken alles uit de kast om het succes van vorig jaar te evenaren.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen