FIM WK Motocross MXGP Assen te zien op RTL7

DELEN

ASSEN – Liefhebbers van snelle tweewielers op ’s werelds meest uitdagende crossbanen kunnen dit jaar hun hart ophalen bij RTL 7. Het FIM WK Motocross, dat dit jaar onder andere Valkenswaard en Assen aandoet, wordt in 2015 uitgezonden door RTL GP.

Het FIM wereldkampioenschap motocross is in 2015 voor de 59e keer het strijdtoneel voor ’s werelds beste motocrossers in de MXGP- en de MX2-klasse. Het seizoen bestaat dit jaar uit 18 rondes en wordt verreden op de mooiste crossbanen verspreid over de hele wereld. Op 28 februari is het seizoen van start gegaan in het Qatarese Losail. Het Amerikaanse San Bernardino in Californië is op 20 september het decor voor de ontknoping van het WK-seizoen.

Twee rondes op Nederlandse bodem

De coureurs uit het WK motocross zullen dit seizoen twee keer op Nederlandse bodem in actie komen. Het Eurocircuit in Valkenswaard is dit weekend het decor voor de Grand Prix van Europa. Op 29 en 30 augustus zullen de motocrossers voor de Grand Prix van Nederland voor het eerst neerstrijken in Assen. Het wereldberoemde TT-circuit zal tijdelijk worden omgetoverd tot een spectaculaire crossbaan, waardoor het circuit in Drenthe als enige ter wereld zowel een WK Motorwegrace als een WK Motorcross zal organiseren.

Nieuwe uitdager voor Cairoli

In de MXGP-klasse verdedigt motocross-legende Tony Cairoli dit jaar de wereldtitel. De Italiaan hoopt dit jaar een recordbrekende zevende wereldtitel op rij te veroveren in de koningsklasse. Cairoli zal het dit jaar onder andere op moeten nemen tegen Ryan Villopoto. De Amerikaan werd vier keer kampioen in de AMA-Supercross, maar maakte afgelopen winter de overstap naar de FIM MXGP.

Jeffrey Herlings gaat voor derde wereldtitel

In de MX2-klasse kan er dit jaar opnieuw genoten worden van Jeffrey Herlings. De 20-jarige Brabander leek vorig jaar met 12 overwinningen in 13 races af te stevenen naar zijn derde MX2-wereltitel op rij, totdat hij tijdens een demonstratie in Genk een gebroken dijbeen opliep en door die blessure uiteindelijk net naast de titel greep. De Nederlandse fabrieksrijder van Red Bull-KTM wil dit jaar orde op zaken stellen door regerend wereldkampioen Jordi Tixier te onttronen.

FIM WK Motocross bij RTL 7

Waar eerder dit jaar het WK Superbike al terugkeerde bij RTL 7 kunnen de liefhebbers van snelle tweewielers dit jaar dus ook genieten van het belangrijkste offroad-kampioenschap ter wereld. Van alle 18 rondes zal RTL GP een uitgebreide samenvatting uitzenden bij RTL 7. Daarnaast zal de mannenzender een uniek kijkje achter de schermen geven bij de Nederlandse teams in het kampioenschap en bij de opbouw van het motocross-circuit in Assen.

Op zondag 3 mei is vanaf 15.00 uur bij RTL 7 de eerste aflevering van het WK motocross te zien, met een uitgebreid verslag van het GP-weekend op het Eurocircuit in Valkenswaard.