Fit en gezond de overgang door bij Active Lady

DELEN

ASSEN – Active Lady in Assen de sportschool voor en door vrouwen, organiseert vanaf 22 september 2015 een 10-weekse training voor vrouwen die fit en gezond de overgang door willen komen. De overgang geeft vaak vervelende klachten; weinig energie, slecht slapen, opvliegers, hoofdpijn, migraine, buikpijn en/of stemmingswisselingen, maar ook ongewenste gewichtstoename.

Deze vervelende klachten kunnen het dagelijkse leven behoorlijk in de war schoppen. Een aanpassing van het voedingspatroon en de leefstijl kan helpen bij het verminderen van de overgangsklachten.

De cursus is een combinatie van kracht- en conditietraining op de Milon Cirkel in combinatie met voedings- en leefstijl advies gericht op de hormonale klachten. De cursus wordt gegeven door een trainer van Active Lady samen met voedingsdeskundige Carla Stalman, gespecialiseerd in vrouwspecifieke hormoonproblemen.

Sporten in de overgang kan enorm bijdragen aan het welzijn. Uit onderzoek blijkt dat regelmatig sporten de overgangsklachten vermindert. De training op de Milon Cirkel zorgt voor een spierversteviging en verhoogt de stofwisseling. De kans op overgewicht wordt kleiner, doordat de spiermassa vermeerdert en daardoor meer calorieën worden verbruikt.

Het voedingsadvies omvat een uitgebreid intakegesprek waarin uitgebreid wordt ingegaan op de persoonlijke situatie, de klachten en het huidige voedingspatroon. Resultaat is een persoonlijk voedings- en leefstijladvies, waarmee thuis direct aan de slag kan worden gegaan.

Tijdens de Open Dag op zaterdag 12 september is er uitgebreide informatie beschikbaar over de nieuwe training ‘Fit & Gezond de overgang door’; om 10.30 uur en 11.30 uur wordt er informatie gegeven over de nieuwe cursus en worden eventuele vragen beantwoord. Tevens kan men een gratis health check laten doen.

Active Lady, Ketellapperstraat 45, 9403 VS Assen (0592) 30 25 25.