FlorijnAs-dag leerlingen Dr. Nassau College

DELEN

ASSEN – ‘Bouwers in de praktijk’, ‘Kijk op de Blauwe Klap’, ‘Dames in de techniek’… dit zijn zomaar drie voorbeelden van de technische workshops die 120 VMBO4-leerlingen van het Dr. Nassau College/Penta kunnen volgen op donderdag 12 november.

Het Dr. Nassau College organiseert de workshopdag samen met de gemeente Assen. Centraal staan de FlorijnAs-projecten die de gemeente Assen uitvoert in de stad. Ook de aannemers leveren een bijdrage aan de dag.  Zo laten de bruggenbouwers Roelofs/J.C. Krans en Van Hattum en Blankevoort zien hoe een brug wordt gebouwd. En BAM Infra geeft een workshop over de komende bouw van de autotunnel. De leerlingen gaan vooral ook zelf aan de slag, iedere workshop heeft een leuke opdracht.

De gemeente Assen wil de FlorijnAs dichter bij het onderwijs brengen. De techniek ligt nu letterlijk op straat en leerlingen kunnen er in hun eigen woonplaats mee kennismaken. Misschien wel om er later hun beroep van te maken.
De voorbereiding van de dag is ook doorgesproken met het TechniekPact Assen.

Andere scholen die ook willen kennismaken met de FlorijnAs kunnen zich aanmelden via info@assen, t.a.v. Programmabureau FlorijnAs.