Formula One Management Limited lijkt te kiezen voor Zandvoort

DELEN

Assen – “Formula One Management Limited, eigenaar van de Formule 1, heeft het Circuit van Zandvoort een concreet aanbod gedaan om reeds in 2020 een Grand Prix te organiseren. Daarmee zou de Grote Prijs van Nederland voor het eerst sinds 1985 weer in ons land worden gehouden.” Dat bericht verscheen vanochtend op de site van de Telegraaf

Unieke kans
Prins Bernhard van Oranje, eigenaar van het circuit van Zandvoort, schijnt de actie te hebben bevestigd. “Als wij nu tekenen, dan heeft Nederland in 2020 weer een Grand Prix. Met Max Verstappen. Iedereen is er bij ons terdege van bewust dat dit een unieke kans is.”

Het Circuit van Zandvoort is goed uit alle onderzoeken gekomen die door de betrokken partijen zijn gedaan. De fee die Zandvoort voor de rechten van de Grote Prijs moet betalen is circa 20 miljoen euro. De totale kosten voor de organisatie worden tussen de 30 en 40 miljoen euro geschat.

Naast Zandvoort was ook het TT Circuit in Assen in de race om de Formule 1 naar Nederland te halen, laat de Telegraaf weten. Ook deze accommodatie kwam goed uit de rapportages, maar uiteindelijk zat het verschil in de historische waarde die Zandvoort voor de koningsklasse van de autosport heeft gehad.

Bron : Telegraaf

Jos Vaessen, voorzitter van de organisatie die de Formule 1 naar Assen wil halen, is verrast door het nieuws van donderdagavond dat Zandvoort in 2020 een Grand Prix mag organiseren.

“Ons is gezegd dat wanneer er plek op de Formule 1-kalender zou komen, wij kandidaat zijn”, zegt een verbaasde Vaessen tegen RTV Drenthe. “Wij hebben geen reactie gekregen en dat zou je bij een keuze voor Zandvoort toch wel verwachten. Voor zover wij weten, zijn wij ook nog steeds een serieuze kandidaat.”