Formule 1 show met Olav Mol en Jack Plooij in DNK

DELEN

ASSEN – Veel Nederlandse Formule 1-fans kunnen zich geen wedstrijd voorstellen zonder het karakteristieke commentaar van Olav Mol. In de gloednieuwe Formule 1 Show vertelt Mol samen met pitreporter Jack Plooij je álles over de hoogste klasse in de autosport.

De show is tijdens het raceseizoen te zien in ruim twintig theaters en natuurlijk ook te gast in de stad van de TT!

Biografie Olav Mol

Olav Mol (1962) maakte zijn debuut als Formule 1-commentator in dienst van de NOS tijdens de Grote Prijs van Monaco in 1991. Sindsdien was hij, afhankelijk van de uitzendrechten, te horen bij SBS6, RTL, Sport1 en Ziggo Sport.

In 2016 werd Olav Mol onderscheiden met de Theo Koomen Award voor het beste sportcommentaar van het jaar. Hij kreeg de prijs voor zijn tv-verslag van de overwinning van Max Verstappen in de Grand Prix van Spanje.

In 2012 richtte Olav de (internet) radiozender Grand Prix Radio op en in 2000 het tijdschrift RaceReport, dat in 2006 fuseerde met Formule1. Mol heeft tevens enkele boeken geschreven over autosport, zoals Oorlog op de baan (2017). Met Jack Plooij schreef hij Gas op de Plank en Dakar 2007. Samen reden ze in 2006 en 2007 de Dakar-rally door de woestijn.

Biografie Jack Plooij

Jack Plooij (1961) geeft als reporter live-updates uit de pitstraat en interviewt de coureurs. Plooij is tandarts en kwam via het team van Frans Verschuur meer en meer in aanraking met de autosport. Olav Mol vroeg hem ooit of hij ‘pitspion’ wilde zijn. Plooij werkte samen met Mol zeven jaar voor RTL. Gezamenlijk verhuisden zij naar SBS 6 en maakten de eerste Red Bull Flugtag, de Red Bull Zeepkistenrace en de Strandrace. Mol keerde begin 2007 terug naar RTL maar Plooij bleef bij SBS 6. Naast de Champ Car World Series deed hij nog enkele projecten van SBS. Sinds maart 2016 is Jack Plooij opnieuw reporter bij Ziggo Sport.

Kaart verkoop Formule 1 show Assen

Op dinsdag 6 november 2018 kun je om 20:00 uur de Formule 1 Show meemaken in de Grote Zaal van DNK. De verkoop voor deze special start in Assen op 3 april om 10.00 uur, maar vrienden van DNK krijgen zoals altijd voorrang in de kaartverkoop. Zet deze dag dus met vette letters in je agenda, zodat je gegarandeerd bent van pole position op 6 november!