Fotografie cursus Assen in januari van start

DELEN
Fotografie cursus Assen in januari van start

In Assen gaat op 28 januari een leerzame fotografie cursus starten. Met een leuke gemengde groep fotoliefhebbers gaan we het fototoestel beter leren kennen.

Tegenwoordig zijn er veel instelmogelijkheden, zoals belichting, witbalans, en flitsen. Toch lukt het veel mensen niet om de foto’s te maken die ze graag zouden willen. Fotograaf Max Werkman leert je op een leuke en eenvoudige manier, betere foto’s met je eigen toestel te maken. Je krijgt heel veel tips en trucs. In 7 lessen leer je het gebruik van je toestel, maar ook leer je iets over beeldtaal. Dat is juist het leuke van het fotograferen, dat je met je foto’s iets kunt vertellen over je onderwerp! Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld je standpunt of je compositie, beeldritme, of grappige vervormingen door het gebruik van je lens en beeldhoek.

De kosten van deze cursus € 175,-

Fotoweekend Drents Friese Wold

Naast deze fotocursus heeft Max Werkman dit jaar ook een fotoweekend in het Drents Friese Wold georganiseerd. ’s Ochtend stonden we al om half 6 bij een ven, midden in het natuurgebied.

“Het was mistig en de zon was nog niet eens op! Wij dachten dit is echt belachelijk, maar Max Werkman was helemaal enthousiast en moedigde ons aan om ons toestel te pakken. 5 minuten later kwam de zon op…het was ongelofelijk. Een sprookje zo mooi! Gewoon adembenemend….we hebben daar zoveel mooie foto’s kunnen maken, zeker toen er ook een kudde paarden bij het ven kwam drinken. Na het ontbijt zijn we het natuurgebied verder ingegaan om dieren en landschapsfoto’s te maken. Je leert door Max heel anders kijken. Bijvoorbeeld waar je de horizon plaatst maar ook je onderwerp te kiezen. In de middag was er een picknick georganiseerd en s’avonds onder het genot van een hapje en drankje bekeken we de foto’s op een groot scherm, je krijgt dan ook nog feedback van de fotograaf. Bovendien is het kijken naar het werk van de andere cursisten ook heel inspirerend. Ik heb van het foto weekend heel veel geleerd vooral over mijn eigen camera en over belichting”, aldus een cursist.

Voor opgave, informatie en deelname, klik hier !