Fout in afvalkalender: grijze container elke 4 weken geleegd

DELEN
ASSEN – De gemeente heeft een nieuwe afvalkalender uitgebracht. In de online kalender zat een fout. Er werd uitgegaan van een maandelijkse lediging van de grijze container; dit moet zijn om de 4 weken.

Inmiddels is de kalender aangepast en online te bekijken via www.mijnafvalwijzer.nl Iedereen die de afgelopen maand de afvalkalender heeft geprint met de nieuwe inzameldata van huishoudelijk afval, wordt verzocht om dit opnieuw te doen.

Sinds 2015 verstuurt de gemeente geen afvalkalenders meer en wordt downloaden van de landelijke app Afvalwijzer gestimuleerd. Iedereen die gebruik maakt van deze app en de notificaties heeft ingesteld, ontvangt automatisch een herinnering voordat de container aan de straat kan. De app heeft als extra voordeel dat inwoners rechtstreeks berichten van de gemeente ontvangen over wijzigingen en nieuws over afval in Assen. Mensen zonder smartphone of tablet, wordt geadviseerd om hun afvalkalender op de website www.mijnafvalwijzer.nl regelmatig te bekijken. Eventueel kan men bellen met de gemeente om een geprint exemplaar te ontvangen.

De wijzigingen van afval op een rij

Vanaf vandaag wordt het volgende ingevoerd als het gaat over inzameling van huishoudelijk afval:

Naast Plastic, mogen ook Metaal en Drankkartons (PMD) in de oranje container, of de plastic zak aan de straat

  • De oranje container voor PMD wordt elke 2 weken geleegd
  • De blauwe container voor papier en karton wordt elke 2 weken geleegd
  • De grijze container voor huishoudelijk restafval wordt elke 4 weken geleegd
  • De groene container voor GFT-afval wordt elke 2 weken geleegd (in december, januari, februari maandelijks)
  • De nieuwe ophaaldag voor de plastic (nu: PMD) zakken wordt woensdag vanaf 7.00 uur

Deze wijzigingen leveren meer herbruikbare afvalstromen op en minder restafval. Uiteindelijk kan dit een besparing opleveren van de afvalstoffenheffing.

Tip: Download de app Afvalwijzer


2Divorce Assen


Bowlen in Assen