Gala met kampioenschap Friese tuigpaarden NIC Assen

DELEN
Gala met kampioenschap Friese tuigpaarden NIC Assen

De tuigpaarden keren terug bij NIC Assen. Op woensdagavond 8 oktober, de openingsavond van het vijfdaagse concours, komen de tuigpaardrijders ruimschoots aan bod. Het uitgebreide programma van het Tuigpaardengala kent vele rubrieken en daarbij mag NIC Assen zich verheugen op de titelstrijd van de Friese tuigpaarden onder het zadel.

Titelverdedigster Harmina Holwerda (Kollum) zal proberen opnieuw het kampioenschap naar zich toe te trekken. Ze komt in de ring met Petrus P.J. (v Heinse), het paard waarmee ze ook verleden jaar de titel in de wacht sleepte. De deelnemerslijst kent elf ruiters en amazones en dat betekent dat op het scherpst van de snede zal worden gestreden. De toeschouwers staat een prachtige rubriek met vele fraaie paarden te wachten.

Het zijn overigens niet alleen Friese ruiters en amazones die aan deze titelstrijd meedoen, ook Drentse deelnemers verschijnen met Friese paarden in de ring. Zoals Maarten Berkepies uit Rolde. Daarnaast komen nog enkele rubrieken met aanspanningen en Friese paarden in de ring: het Fries ras open klasse en het Fries ras damesklasse.

Naast deze prachtige zwarte Friese paarden komt ook de top van de Nederlandse hengsten naar Assen. Op woensdagavond 8 oktober wordt de finale van de Hengstencompetitie gehouden. Daarvoor hebben zich vijf deelnemers geplaatst, waaronder Lambertus Huckriede (Enschede) met Eebert (v Atleet) en Robbie van Dijk (Odiliapeel) met Fantijn (v Patijn).

Friese tuigpaarden

Het Tuigpaardengala heeft een prima bezetting. Naast de bovengenoemde deelnemers komt in de Ereklasse onder anderen Harry van Middelaar, die uitkomt voor de HBC stal uit Boijl, naar Assen en ook Suzan Bouwman uit Nijeveen.

In de klasse Eenspannen Limiet is Ronnie Beuving uit Hijken present met twee paarden. Hij komt uit met Charminder (v Vulcano) van eigenaar Holties uit Schoonebeek en met zijn eigen paard Cetrienes (v Vulcano). Het tuipaardenprogramma van NIC Assen kent ook de klassen Eenspannen gereden door dames, de Fokklasse tuigpaarden, Tweespan Ereklasse, met onder meer Harrie van Dijk uit Klazienaveen en tuigpaarden onder het zadel.

Het Tuigpaardengala begint op woensdagavond 8 oktober om 19.30 uur.