Tweedaags topprogramma voor GAMMA Racing Day

DELEN
Tweedaags topprogramma voor GAMMA Racing Day

ASSEN – Het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa stevent af op een tweedaags topprogramma op zaterdag 1 en zondag 2 augustus.

In de ochtend van 1 augustus wordt er door de motoren nog gekwalificeerd, maar de Formule 1-demonstratie van Scuderia Toro Rosso, die voor het eerst ook op de zaterdag wordt georganiseerd én de races van de historische toerwagens en GT’s, Formule Renault, het EK Superkarts, de Renault Clio Cup, de Supercar Challenge, de Superkarts én BOSS GP, kent ook de zaterdag inmiddels een dagvullend race- en showprogramma.

Stijgende bezoekersaantallen GAMMA Racing Day

Organisator Lee van Dam licht toe: “”De laatste edities van de GAMMA Racing Day zagen ieder jaar een stijging in bezoekersaantallen. Het raceprogramma op de zaterdag is al jaren nagenoeg gelijk aan dat op de zondag, maar dit jaar racen de historische toerwagens en GT’s, Formule Renault, het EK Superkarts, de Renault Clio Cup, De Supercar Challenge én BOSS GP op de zaterdagmiddag. Samen met de Formule 1-demonstratie wordt het zaterdagprogramma langzamerhand een goed alternatief voor de schare vaste bezoekers die in de paddock op handtekeningenjacht gaan, maar die ook een goede tribuneplek willen wanneer ze terugkomen”.” Van Dam juicht de graduele uitbreiding van het publieksevenement naar twee dagen toe. “”Het TT Circuit is een fantastische accommodatie waar tienduizenden fans moeiteloos een plekje langs de baan kunnen vinden en ook de infrastructuur is daar op berekend. Toch neemt de druk op de tribunes, de paddock, de VIP-ruimtes en de wegen ieder jaar merkbaar toe. Voor de beveiligers, de honderden vrijwilligers, onze medewerkers, maar bovenal de bezoekers is het belangrijk dat de GRATIS GAMMA Racing Day beleving zoals die er nu is op de zondag behouden blijft en dat we irritaties ten gevolge van de toenemende drukte vóór blijven”, aldus Van Dam.

Max Verstappen

Op zaterdag 1 augustus staat de Formule 1 demonstratie van Max Verstappen in zijn Scuderia Toro Rosso gepland om 12.20 uur, op zondag 2 augustus staat de eerste demo gepland om 10.50 uur en de tweede om 13.20 uur.

Gratis tickets GAMMA racing Day 2015? Klik hier!