Gamma Racing Day Assen must voor motorsportliefhebbers

DELEN

Gamma Racing Day Assen must voor motorsportliefhebbers

Het gratis toegankelijk Gamma Racing Day dat dit weekend gehouden wordt op het befaamde TT Circuit van Assen heeft ook voor de motorsportliefhebbers veel op het programma staan. Zo kan met genieten van de ONK Dutch Superbike, het ONK Dutch Supersport en een heuse WK wedstrijd van de FIM Sidecar World Championship. In het pauze programma op zondag zal Moto3 coureur Jasper Iwema uit het Drentse Hooghalen zijn opwachting maken.

raymond-schouten
Raymond Schouten – © Nieuws in Assen

Onlangs wist hij nog op het TT Circuit in Assen met overmacht de derde wedstrijd van het Dutch Supersport kampioenschap op zijn naam te schrijven. De 28-jarige Yamaha coureur Raymond Schouten uit Waardhuizen staat dit weekend wederom aan de start in het Dutch Supersport kampioenschap. Zaterdagmorgen reed hij in de eerste kwalificatie met een miniem verschil naar de eerste tijd. Schouten zetten 1.42.762 op de klok. Zondagmorgen rond de klok van tien uur zal de ‘race’ gaan uitmaken wie deze 6de race in het kampioenschap zal winnen op het TT Circuit van Assen. In de strijd om het kampioenschap staat Schouten momenteel riant op de eerste plaats met 75 punten.

FIM Sidecar World Championship

De zijspanteams zitten precies op de helft van hun WK seizoen. De aftrap van de 2e helft zal dit weekend gebeuren op het TT circuit van Assen tijdens de Gamma Racing Days. De mondiale zijspan teams zijn dan ook zeer verheugt dat ze tijdens dit evenement van start zullen gaan voor een race om de WK punten.

Op de 7e plaats vinden we de eerste Nederlanders, namelijk het  team Bennie Streuer uit Grolloo en Geert Koerts uit Erm. Samen vormen zij Team Streuer. Zij hebben ondanks het niet kunnen rijden van de eerste ronde in Spanje al weer veel punten gescoord. Met 3 maal een top 6 score en een 10e plaats tijdens de laatste race op de Sachsenring behoren zij zeker tot de subtop. Hopelijk hebben ze hun wegliggings problemen, die hun in Duitsland parten speelde, opgelost en kunnen ze mooie dingen laten zien aan het thuispubliek dit weekend.

Ook het andere Nederlandse team van Kentrop, behoord zeker tot de subtop. De laatste ronde lieten zij schieten, omdat men voorrang heeft bij het ONK kampioenschap dit jaar. Maar met de 9e plaats in het kampioenschap dient er echt rekening met ze worden gehouden in de subtop. De vaste Nederlandse deelnemers Streuer en Kentrop, krijgen dit weekend gezelschap van enkele Nederlandse wildcard deelnemers. Team Keppel die dit jaar al 2 keer eerder hun opwachting maakte in het WK, maar door technische problemen nog niet tot scoren kwamen. Hopelijk zijn hun problemen opgelost en kunnen ze de goede race tijdens de TT nog een keer herhalen, maar nu met een betere afloop.

Hilbert Talens

De teams van Smits en Hilbert Talens (uit Assen) zijn ook weer van de partij en zullen, net als bij de TT, hun best gaan doen. Tijdens de TT behaalden beide teams met een knappe 12e en 13e plaats de nodige WK punten scoorden.  Extra deze keer is het jonge team van Ritzer, de achterhoekers kregen op het laatste moment nog een wildcard toegewezen. En zullen dus dit weekend hun WK debuut gaan maken.

Dit weekend zullen er 23 teams om de fel begeerde WK-punten gaan strijden op de Drentse heide. Hopelijk hebben de teams van Paivarinta en Steinhausen een antwoord kunnen vinden op de hegemonie van de Birchall broers. En kan het publiek, aanstaande zondag, een spannende race tegemoet zien. Spektakel is altijd verzekerd bij de zijspannen, dat is al het hele jaar gebleken tijdens de voorafgaande wedstrijden.

De wedstrijd om de WK punten tijdens de Gamma Racing Day kunt u zondagmorgen rond de klok van half twaalf gratis aanschouwen.

© Foto’s Nieuws in Assen