Gamma Racing Day trekt veel bezoekers

DELEN

Assen – Wie denkt dat Formule 1 en Assen niet samengaan, had bij de GRATIS toegankelijke GAMMA Racing Day moeten zijn. Het Renault Sport Formule 1-team verzorgde met aanstormend talent Oliver Rowland twee indrukwekkende demonstraties. Terwijl de Brit de Grand Prix winnende Lotus Renault E20 de sporen gaf op de Drentse hei, bestuurde oud coureur Robert Doornbos een tweede Formule 1-auto, eentje met ruimte voor een passagier.

Pure liefhebbers, maar ook gelukkige winnaars, mochten in een paar snelle ronden uit eerste hand ervaren hoe Formule 1 rijden voelt, hoort en ruikt! In de BOSS GP race kwamen nog eens een handvol exotische Formule 1-wagens van weleer aan de start, zoals de Toro Rosso STR1 F1 van Oostenrijker Ingo Gerstl die vorig jaar het 10 jaar oude ronderecord op Assen wist te verbreken. In race 1, zondag is de tweede wedstrijd met deze imposante wagens, was het Johann Ledermair die de zege voor zich opeiste in zijn Dallara GP2 bolide. De Nederlander Klaas Zwart baarde zaterdag opzien door met zijn Jaguar R5 F1 op hoge snelheid uit de bocht te vliegen.

Oliver Rowland was tevens te gast voor een Meet & Greet bij Stichting Happy Smile. De stichting bezorgt gezinnen met een (ernstig) ziek kind een onbezorgde dag op het circuit. Oliver werd geïnterviewd en de kinderen konden vragen stellen. Na afloop van het interview was er gelegenheid om met de vipgast op de foto te gaan. Handtekeningen werden er natuurlijk ook uitgedeeld.

In totaal bezochten ongeveer 94.500 mensen in het weekend de GRATIS toegankelijke GAMMA Racing Day op het TT Circuit Assen.