Gastgezin gevonden Italiaanse scholiere Vincent van Gogh College

DELEN

In december deden we via Nieuws in Assen een oproep dat de 16-jarige Bianca uit Italië opzoek was naar een gastvrij gezin in Assen of directe omgeving van Assen.  Bianca was samen met het AFS opzoek naar een gastgezin daar haar toenmalige gastgezin op het punt stond te verhuizen. Bianca heeft het echter naar haar zin in Assen en draait mee in 4 VWO van het Vincent van Gogh College in Assen, vandaar dat een nieuw gastgezin gezocht werd.

Vandaag kreeg de redactie van Nieuws in Assen positief nieuws in de mailbox van Erika Schoonhoven “We kunnen inmiddels melden dat Bianca vorige week is overgeplaatst naar haar nieuwe gastfamilie in Grolloo. Ze moet nog wel even wennen aan het fietsen van Grolloo naar Assen, maar verder is ze heel erg blij met deze nieuwe plek. We willen jullie dan ook heel hartelijk danken voor het plaatsen van onze oproep voor een gastgezin!”.

AFS Nederland

Elk jaar komen er zo’n 100 buitenlandse uitwisselingscholieren via AFS naar Nederland en tegelijk gaat een grote groep Nederlandse tieners het avontuur aan in het buitenland. Tijdens zo’n uitwisselingsjaar verblijven deze AFS-ers (allen tussen de 15 en 18 jaar oud) in een gastgezin. Voor de AFS-er de ideale manier om echt deel te nemen aan het leven in het gastland en voor het gastgezin een mooie manier om “de wereld in huis te halen”. Een gastgezin ervaring is meer dan een jaar een nieuw gezinslid erbij , maar zorgt voor een bijzondere band voor het leven.

AFS vraagt van gastgezinnen dat ze hun gastkinderen zoveel mogelijk een gelijke behandeling geven, met dezelfde rechten en plichten, als eventuele andere kinderen in huis. AFS vrijwilligers dragen de zorg voor de begeleiding van de AFS-er en het gastgezin en organiseren regelmatig activiteiten voor de scholieren en gezinnen.

Voor meer informatie over AFS kunt u terecht bij AFS Nederland (www.afs.nl) of bellen met via 0297 – 214 076 of neem contact op met de regio vrijwilligers via AFS Noord Nederland via Erika Schoonhoven 06 – 524 50 084.