Gastgezin gezocht in Assen voor Bianca uit Italië

DELEN

Voor Bianca uit Italië is AFS, een non-profit uitwisselingsorganisatie, op korte termijn op zoek naar een gastvrij gezin op fietsafstand van Vincent van Gogh College in Assen. Bianca draait mee in 4 VWO op school en heeft het hier enorm naar haar zin. Bianca is een vriendelijke en soms wat stille 16 jarige scholiere die sinds 22 augustus in Nederland woont. Door een komende verhuizing van haar huidige gastgezin, zijn de vrijwilligers van AFS op zoek naar een gastgezin in Assen of omgeving bij wie Bianca welkom is voor de rest van haar uitwisseling. Ze zou graag in Assen blijven wonen nu ze zich hier zo thuis voelt.

De typisch Nederlandse gezelligheid, stroopwafels en de charme van Assen en omgeving hebben haar hart in ieder geval vast veroverd. Fietsen kan ze inmiddels als de beste. Hopelijk is er een gezin in de buurt dat Bianca een schooljaar lang als bonus dochter in huis en hart wil opnemen.

Elk jaar komen er zo’n 100 buitenlandse uitwisselingscholieren via AFS naar Nederland en tegelijk gaat een grote groep Nederlandse tieners het avontuur aan in het buitenland. Tijdens zo’n uitwisselingsjaar verblijven deze AFS-ers (allen tussen de 15 en 18 jaar oud) in een gastgezin. Voor de AFS-er de ideale manier om echt deel te nemen aan het leven in het gastland en voor het gastgezin een mooie manier om “de wereld in huis te halen”. Een gastgezin ervaring is meer dan een jaar een nieuw gezinslid erbij , maar zorgt voor een bijzondere band voor het leven.

AFS vraagt van gastgezinnen dat ze hun gastkinderen zoveel mogelijk een gelijke behandeling geven, met dezelfde rechten en plichten, als eventuele andere kinderen in huis. AFS vrijwilligers dragen de zorg voor de begeleiding van de AFS-er en het gastgezin en organiseren regelmatig activiteiten voor de scholieren en gezinnen.

Voor meer informatie over Bianca en AFS kunt u terecht bij AFS Nederland (www.afs.nl) via 0297 – 214 076 / info@afs.nl of neem contact op met onze regio vrijwilligers via AFS Noord Nederland via Erika Schoonhoven 06 – 524 50 084