Geen extra maatregelen vanwege zomerhitte tijdens MXGP

Dit weekend vindt op het TT Circuit Assen de Motocross Grand Prix van Nederland plaats

DELEN

ASSEN – Voor diverse buiten evenementen in het komende weekend zijn extra maatregelen genomen vanwege het warme zomerweer. Zo zijn er op de Uitmarkt in Amsterdam een aantal openbare waterpunten en schaduwrijke terrassen. Ook EHBO’ers zijn voorbereid op warmteverschijnselen.

Dancefestival Mysteryland, dat zaterdag en zondag plaatsvindt in Haarlemmermeer, biedt onbeperkt drinkwater, insmeerteams, een jacuzzi met koud water, ventilatoren in de tenten en extra luifels voor schaduw. Ook mag iedereen een klein waterpistooltje meenemen om af te koelen.

 Motocross Grand Prix van Nederland

Dit weekend vindt op het TT Circuit Assen de Motocross Grand Prix van Nederland plaats; een officiële ronde in het FIM MXGP Wereldkampioenschap Motorcross, sinds 1957 het belangrijkste off-road motorsportkampioenschap ter wereld.

De vorige editie van de MXGP bracht zo’n 37.000 bezoekers naar het TT Circuit.  Een aantal waarmee de organiserende Stichting MXGP Assen zeer tevreden was. Dit jaar verwacht de organisatie wederom ruim 35.000 bezoekers tijdens de tweede MXGP. Overigens treft de organisatie geen extra maatregelen vanwege de verwachte hitte de komende dagen. Het tijdelijke crosscircuit is compact aangelegd en op het TT Circuit zijn voldoende waterpunten en schaduwrijke plekken beschikbaar.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen