Geen massale opkomst in Assen bij protest tegen aanslag Parijs

DELEN

Met recht kan worden gesteld dat klokslag 18.00 uur vanavond de wereld stilstond bij de  terroristische aanslag van woensdag 8 januari in Parijs waarbij 12 doden vielen en 11 gewonden. Burgemeester Anne Hidalgo van Parijs kondigde woensdag aan om vandaag te demonstreren tegen dit extreme geweld en de gehele wereld gaf hier vanavond navolging op.

Oproep burgemeester Marco Out

Burgemeester Marco Out van Assen deed woensdagavond een oproep op onder anderen Facebook en Twitter om

“ Afgrijselijke en barbaarse aanslag op de vrijheid van meningsuiting in Europa ” Mohamed El Mourabit

donderdagavond 18.00 uur naar De Brink in de Drentse hoofdstad te komen. De burgemeester ziet de aanslag op journalisten als een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. En dat is een aanslag op de vrijheid en daarmee op ons allemaal, vindt hij. Daarnaast is het ook een aanslag op de politie. Juist journalisten en politieagenten staan in onze samenleving pal voor onze vrijheden. Samen met de inwoners van Assen wil hij het signaal afgeven dat we die vrijheden moeten koesteren en bewaken.

Magere opkomst Assen bij protest tegen aanslag Parijs

Zo’n 200 inwoners uit Assen en omgeving gaven ondanks het regenachtige weer gehoor aan de oproep van burgemeester Out van Assen en toonden grote betrokkenheid bij de slachtoffers, de Parijzenaren, de pers en de politie.

Daverend applaus

Vertegenwoordigers van de Raad van Marokkaanse moskeeën en de moslim gemeenschap in Assen gaven donderdagavond een verklaring af “Wij veroordelen de aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo en de politie mensen in Parijs. Het is een afgrijselijke en barbaarse aanslag op de vrijheid van meningsuiting in Europa”, aldus de heer El Mourabit, die na afloop van zijn speech een daverend applaus kreeg.