Geen vuurwerkverbod in de gemeente Assen

De gemeente Assen is momenteel het vuurwerkbeleid aan het evalueren

DELEN
ASSEN – In ten minste twintig Nederlandse gemeenten wordt rondom de jaarwisseling een vuurwerkverbod ingesteld. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl onder 403 gemeenten.

Gemeenten als Amsterdam, Rotterdam, Hilversum, Den Helder, Vlaardingen, Vianen, Barendrecht, Geldermalsen en Terschelling stellen vuurwerkvrije zones in.

Afsteken van vuurwerk wordt op vooraf bepaalde plekken in die gemeenten strafbaar. Het verbod geldt voornamelijk in gebieden rondom winkelcentra, verzorgingshuizen, schoolpleinen, monumentale panden en locaties waar veel dieren verblijven.

In 258 gemeenten, waaronder Groningen wordt géén vuurwerkverbod ingesteld. Zo’n 119 gemeenten, hebben geen antwoord gegeven.

Vuurwerkverbod gemeente Assen

De gemeente Assen is momenteel het vuurwerkbeleid aan het evalueren: “Van een vuurwerkverbod in Assen is geen sprake. We evalueren op dit moment de afgelopen jaarwisseling. Aan de hand van de uitkomsten bekijken we of er aanleiding is voor wel of geen een vuurwerkvrije zone(s)”, zo laat een woordvoerder van de gemeente Assen onze redactie weten.

Steun voor vuurwerkverbod groeit

Steeds meer mensen vragen de Tweede Kamer om een verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk in te stellen. Het aantal organisaties dat het manifest hierover heeft ondertekend, is gestegen naar bijna zevenhonderd.

De ondertekenaars vinden dat het particuliere afsteken van vuurwerk wordt ingeruild voor grote gemeentelijke vuurwerkshows op oudejaarsavond. Het manifest is inmiddels ook door ruim 27.000 particulieren ondertekend. Eind december waren dit er nog maar 4.500. Het draagvlak voor het afsteken van consumentenvuurwerk lijkt de afgelopen jaren wat af te nemen.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen