Geen zichtbare steun tegen sluiting ijsbaan De Bonte Wever Assen

DELEN

De kunstijsbaan in Assen sluit definitief op 1 maart 2016. Dat heeft de directie van De Bonte Wever onlangs bekend gemaakt. Daarmee komt een eind aan de enige ijsbaan van Drenthe en aan het cup schaatsen in Assen.

De sluiting gaat vele schaatsers aan het hart, zo ook Richard van Kempen, die heden ten dage competitieleider marathon is bij de KNSB. Van Kempen was in de jaren na 1985 verreweg de meest succesvolle schaatser in het marathonschaatsen. Hij won in 1986, 1987 en 1988 de KNSB Cup en boekte 47 marathonoverwinningen op kunstijs. “De meeste wedstrijden heb ik hier in Assen gewonnen, het doet me daarom extra pijn in het hart dat de baan dicht gaat”, aldus van Kempen.

Ook oud-schaatsster Renate Groenewold deelt de mening dat het jammer is dat de ijsbaan in Assen gesloten gaat worden op 1 maart 2016 en pleit voor behoud van de enige ijsbaan in Drenthe evenals Peter Takens van schaatsvereniging De Scheuvelloper uit Assen “Het is van belang dat alle initiatiefnemers voor behoud van de ijsbaan hun krachten gaan bundelen. De politiek haar werk doet en we samen afwachten wat de uitkomst gaat worden van het haalbaarheidsonderzoek dat de provincie beloofd heeft”.

Ondanks alle sympathieke reacties op social media, om de ijsbaan in Assen open te houden, liet het publiek het massaal afweten tijdens de 7de KPN Marathon Cup. Jan van ’t Zand: “Het beloofde een speciale avond te worden voor de regio en had toch wel gerekend op zo’n 1000 tot 1500 bezoekers aan deze marathon”, aldus de voorzitter van de KNSB Gewest Drenthe.

De reuring bleef echter uit en de kassa verkoop bleef steken op zo’n 400 verkochte kaarten voor de wedstrijden die zaterdagavond werden verreden, het totaal aan bezoekers werd door de organisatie geschat op 700 ( inclusief genodigden door sponsoren e.d.). Een oud-ploegleider laat tot slot weten dat deze wedstrijd in Assen één van de slechts bezochte is tot nu toe in het marathon circuit.