Geld lenen voor duurzaam investeren Zonnelening Assen

DELEN

ASSEN – Vanaf 1 maart 2015 is het voor Drentse huiseigenaren gemakkelijker om hun woning te isoleren of van zonnepanelen te voorzien. Huiseigenaren kunnen dan gebruik maken van het Drents Energieloket.

Via dit ‘digitale’ loket kunnen ze onafhankelijke informatie inwinnen over energiebesparing en energie opwekking. Alle Drentse gemeenten, de provincie Drenthe, Bouwend Nederland, Uneto-VNI en de Natuur en Milieufederatie Drenthe tekenden op 4 december 2014 de samenwerkingsovereenkomst van het Drents Energieloket.

Drents Energieloket

Het Drents Energieloket gaat het huiseigenaren makkelijker maken hun woning te verduurzamen. Het loket wordt de plek waar huiseigenaren terecht kunnen met al hun vragen op het gebied van zonnepanelen, isolatiematerialen, dubbelglas, et cetera. Huiseigenaren kunnen nog veel energie besparen. In de praktijk blijkt echter dat veel huiseigenaren het lastig vinden om daadwerkelijk stappen te zetten om hun woning te isoleren of van zonnepanelen te voorzien. De hoeveelheid  aanbieders van energiebesparende maatregelen of zonnepanelen, maakt de keuze niet makkelijker. Het Drents Energieloket gaat vraag en aanbod goed op elkaar afstemmen en inwoners van de nodige informatie voorzien.

Geld lenen via de Zonnelening regeling

De provincie Drenthe heeft een bedrag van 5 miljoen euro beschikbaar gesteld om het opwekken van zonneenergie te stimuleren. De Duurzaamheidslening Hernieuwbare Energie, kortweg de ‘Zonnelening Drenthe’.

Als inwoner van de Provincie Drenthe kunt u voor maatregelen gericht op het opwekking van zonne-energie, een zonnelening aanvragen. Door deze lening te voorzien van een rentevoordeel wil de Provincie Drenthe u financieel ondersteunen met het opwekken van energie. Deze lening is gebaseerd op het opwekken van zonne-energie. Er kan een lening aangevraagd worden voor de kosten van installatie en aanschaf van:

* zonnepanelen,
* een zonneboiler en/of
* overige duurzame technieken

Wilt u in aanmerking komen voor de lening dan dient u eigenaar te zijn van een woning in de Provincie Drenthe. Daarnaast dienen de zonnepanelen voorzien te zijn van een TÜV-ID certificaat en de zonneboiler van een Solar Keymark certificaat.

Zonnelening Assen

Naar verwachting kunt u vanaf 1 mei een zonnelening aanvragen.