Gemeente Assen adviseert ‘verzwaar de deksel van uw toilet’

DELEN
Gemeente Assen adviseert ‘verzwaar u deksel van het toilet’

ASSEN – De gemeente Assen laat van 23 februari tot half april het rioolstelsel inspecteren. Dit zal in de wijken Pittelo, Noorderpark en Assen-Oost gebeuren. In het Noorderpark geldt dit alleen voor het gedeelte ten noorden van de Zwartwatersweg. Afhankelijk van onder andere de vervuiling en de weersomstandigheden kan de inspectie korter of langer duren.

Tijdens de werkzaamheden kan tijdelijk een deel van de straat zijn afgezet, verkeer blijft wel mogelijk. Bij de inspectie wordt onder andere vastgesteld of buizen zijn beschadigd of dat de doorstroming belemmerd wordt door bijvoorbeeld wortelgroei van bomen. Zo komt er een beeld of de riolering nog naar behoren functioneert.

Gemeente Assen: Maatregelen die u kunt nemen

Tijdens de reiniging kan onder druk soms lucht ontsnappen via de zwanenhals (sifon) van toiletten, wastafels of andere afvoeren. Met het ontsnappen van lucht kan soms (vervuild) water mee omhoog spatten. Dit kan schade en overlast geven. Het is daarom verstandig deksels van toiletten na gebruik te sluiten en deze eventueel te verzwaren. In afvoerputjes en wastafels kunt u tijdelijk stoppen plaatsen en grotere afvoeren kunt u tijdelijk afsluiten met een natte doek. Als u na afloop van de reinigingswerkzaamheden in uw straat alle kranen kort open zet, lopen de sifons weer vol en krijgt u geen stankoverlast.

Later in het jaar reinigt de gemeente een groot deel van de riolering in Marsdijk.