Gemeente Assen biedt bewoners De Nieuwe Kolk excuus aan

DELEN

ASSEN – Afgelopen zondag kwam een deel van het plafond in de parkeergarage van De Nieuwe Kolk naar beneden. Na het incident kwamen onder anderen burgemeester Marco Out en wethouder Maurice Hoogeveen ter plaatse.

Diverse bewoners van de bovengelegen appartementen waren zich rot geschrokken van het voorval. Auto’s mochten op last van de politie niet meer achter het complex worden geparkeerd en politieagenten gedroegen zich op z’n minst vriendelijk tegenover bewoners. Dit in tegenstelling tot bioscoop bezoekers. Zijn kregen spontaan een vrijkaart aangeboden vanwege de overlast en eventueel taxivervoer, echter bioscoop bezoekers hebben van het voorval totaal niets vernomen en een enkeling kon de parkeerplaats gewoon met de auto verlaten.

Bewoners van het complex werden door de gemeente, nog door Actium Wonen, zondag niet geïnformeerd en telefonisch van het bekende kastje naar de muur gestuurd. Enkele bewoners durfden zelfs niet meer in hun appartement te verblijven. Dit niet zonder reden, want aan het gebouw mankeert nogal wat. Haarschuren in balkons, deuren die scheef trekken, sponningen die bol beginnen te staan, schuren in muren ect. Ook gaat het ‘brand’ alarm in de parkeergarage vaak af en staat de brandweer om de haverklap voor het complex. Reden ten over voor bezorgdheid die op de bewuste avond compleet genegeerd werd.

De rijbanen van de parkeergarage en het neergestorte plafond werden direct die nacht verwijderd. Een nachtelijke klus met zware machines die menig bewoner uit de nachtrust hield.

Excuus

Donderdagmiddag werden namens de gemeente aan 65 bewoners bossen bloemen uitgedeeld met de schriftelijke mededeling “Wij realiseren ons dat dit gelet op de avond- en nachtelijke uren voor u als bewoners voor overlast heeft gezorgd. Wij bieden daarvoor onze verontschuldigingen aan en willen u als geste een bos bloemen aanbieden”.

Getracht wordt om de schade zo snel mogelijk te herstellen. Gelet op eerder bouwkundige gebreken en euvels die het gebouw rijk is, heeft menig bewoner hier een hard hoofd in.