Gemeente Assen en Credo BV tekenen overeenkomst woningen op Veemarktterrein

DELEN

Assen – Wethouder Albert Smit van de gemeente Assen en de heer Johan Boxem van Credo Integrale Planontwikkeling BV tekenden vanmiddag de overeenkomst voor de bouw van 67 koopwoningen op het Veemarktterrein in Assen.

In de overeenkomst is onder andere vastgelegd dat Credo de woningen en de buitenruimte aanlegt. De gemeente zal binnenkort het bestemmingsplan dat nodig is voor de bouw in procedure brengen. De bouw gaat naar verwachting in het voorjaar van 2019 van start. De voorinschrijving van de woningen is inmiddels gestart via www.asselyn.nl

Asselyn
Asselyn krijgt een stedelijk karakter. Het plan omvat onder meer stadsvilla’s met vier bouwlagen en een tuin. Het ontwerp is gebaseerd op de pakhuizen uit het verleden. Op de hoeken van het nieuwbouwplan komen enkele appartementen en lofts. In het autoluwe deel komen hofwoningen. De hofwoningen, appartementen en lofts zijn zeer geschikt voor starters.

Het plan Asselyn in vogelvlucht
Het bouwplan krijgt de naam ‘Asselyn’ mee. Deze naam verwijst naar de historie, net als de omliggende straten zoals het Abel Tasmanplein en de Paul Krügerstraat. Thomas Asselyn was een Nederlands dichter en schrijver uit de 17e eeuw. Credo vindt Asselyn passend, ook omdat het deels Assen in zich heeft.

Vliegwieleffect
Wethouder Albert Smit is blij dat de ondertekening nu een feit is: “Dit plan past in de totale visie op het gebied Havenkwartier en Veemarktterrein. Deze visie is in 2013 meegenomen in Programma FlorijnAs. Het beoogde vliegwieleffect van de FlorijnAs krijgt nu vorm.”

De gemeente verwacht dat het bestemmingsplan na de zomer in procedure kan worden gebracht. Omwonenden van het Veemarktterrein krijgen dan gelegenheid om hier op te reageren.