Gemeente Assen geeft vermaakplein Weiersstraat uit handen

DELEN

ASSEN – De gemeente Assen geeft de organisatie binnen het zogeheten ‘Vermaakplein Weiersstraat’,voor het komende TT Festival, aan het Drenthe College. De onderwijsorganisatie zal deze taak van de gemeente Assen ‘aannemen’ en onder meer studenten inzetten van het TT Instituut, de opleiding evenementenorganisatie en de opleiding beveiliging.

Op het ‘vermaakplein’ Weiersstraat in Assen zullen stunts te zien zijn, een heuse Miss TT Festival verkiezing, dans en veel spektakel. Sander ten Bosch van de gemeente Assen ,,Het Drenthe College gaat de regie voeren op het plein. Het programma staat voor 80% en zij gaan vooral de coördinatie doen van het geheel met leerlingen. Bijvoorbeeld het maken van een draaiboek beveiliging, ondersteunen en ze bemannen de ‘werkplaats’ voor het wisselen van banden van de stunt motoren”, zo laat de projectleider TT Festival 2015 onze redactie weten.

Blij met samenwerking Drenthe College

De gemeente Assen is blij met de samenwerking: ,,De aansturing van een plein als de Weiersstraat is een hele kluif tijdens de donderdag en de vrijdag en zijn heel blij dat we een partner hiervoor hebben gevonden”, aldus ten Bosch.

Het ‘voorlopige’ programma aan de Weiersstraat zal op donderdag 25 juni tot 01.00 uur gaan duren en vrijdags 26 juni tot 02.00 uur.

Nieuws in Assen