Gemeente Assen ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’

DELEN

ASSEN – Tijdens het GO Zero Procent feest op vrijdag 17 april jongstleden heeft Juvat Westendorp zijn danskunsten aan het publiek getoond. Juvat promoot met zijn aanwezigheid de activiteiten van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

juvat
Juvat Westendorp

Velen zullen Juvat nog kennen van het tv programma ‘So You Think You Can Dance’, waar hij in 2011 aan meedeed. Juvat zet zich in voor de promotie van gezond leven en bewegen en bezocht scholen in het hele land om daar workshops te geven. Sinds dit jaar is hij ook ambassadeur van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), een organisatie die programma’s en campagnes opzet om jongeren een gezonde omgeving te bieden. Het promoten van het drinken van water en het gratis bewegen zijn een aantal speerpunten van JOGG.

Wat is JOGG: Iedereen zet zich in voor gezonde leefstijl in de wijk

Jongeren Op Gezond Gewicht, richt zich met haar JOGG-aanpak lokaal op de doelgroep 0-19 jaar. Het is een landelijk initiatief, met Paul Rosenmöller als voorzitter. Het is een beweging die zich richt op een gezonde leefstijl, een gezonde leefomgeving en een gezond gewicht bij kinderen.

De gemeente Assen heeft zich hier ook bij aangesloten. Kern van de JOGG-aanpak is dat iedereen in een wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor de jeugd gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Onder de paraplu van de gemeente werken publieke én private partijen, zoals scholen, sportclubs, huisartsen, buurtsupers, lokale ondernemers, woningbouwverenigingen samen aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doen zij bijvoorbeeld door meer aandacht te geven aan gezonde voeding en beweging op school, betere sport- en speelfaciliteiten in de wijk en voorlichting aan ouders. Jongeren Op Gezond Gewicht is hard nodig, want overgewicht is een groeiend probleem.

Gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten moet de gewoonste zaak van de wereld worden. Het doel is om de stijging van overgewicht en obesitas bij jongeren om te zetten in een daling. Ongeveer één op de zeven kinderen is te zwaar. Het is dan ook de moeite waard te investeren in preventie van overgewicht op jonge leeftijd.