Gemeente Assen verwijdert ‘succesvolle’ Twitter Tweet

DELEN

Gemeente Assen verwijdert ‘succesvolle’ Twitter Tweet

De gemeente Assen heeft maandag in allerijl een tweet verwijderd waarin het Gamma Racing Day event op het TT Circuit afgelopen weekeinde een succes werd genoemd. En dat terwijl er een dodelijk ongeluk was gebeurd.

Succesvol wrang in de oren

‘Gamma Racing Day succesvol! 78.000 bezoekers, 10.000 meer dan vorig jaar.’ Aldus luidt de tekst van de officiële tweet van de gemeente Assen zoals die rond maandagmiddag online verscheen. Gerekend naar de bezoekersaantallen mag het zo zijn, maar de term succesvol zal familie en bekenden van de Duitse coureur Sandor Pohl toch wel erg wrang in de oren klinken: deze bakkenist verloor tijdens de zijspanrace namelijk het leven. De race werd niet hervat, de feestelijkheden van het hele evenement werden sterk versoberd.

Boetekleed na klachten

Onmiddellijk na de tweet kwamen de eerste klachten, voornamelijk over Twitter zelf, als reply of retweet. ‘We hoefden niet lang na te denken en hebben de tweet snel verwijderd, ‘aldus gemeentewoordvoerder Martin de Bruin. Als communicatiemedewerker trekt hij vervolgens ruimhartig het boetekleed aan.

Bron: Binnenlandsbestuur.nl