Gemeente Assen ‘Zonnepanelen aanschaffen met de zonnelening’

DELEN

ASSEN – Vanaf 1 mei 2015 kunt u bij Samenwerkingsverband Noord-Nederland een aanvraag voor de zonnelening indienen. De gemeente Assen en de provincie Drenthe stellen namelijk gezamenlijk opnieuw geld beschikbaar. Met de zonnelening kunt u tegen een lage rente geld lenen voor zonnepanelen of een zonneboiler.

Zonnelening

Bij het afsluiten van een zonnelening kunt u tegen een vaste, lage rente maximaal €7500,- lenen van de provincie. Dit bedrag moet u uitgeven aan maatregelen voor het opwekken van zonne-energie. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf of installatie van zonnepanelen of een zonneboiler.

Komt u in aanmerking?

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) voeren de subsidieregeling uit. Het SVn bepaalt of u in aanmerking komt voor de lening. Zij toetsen daarbij of u in staat bent om de lening terug te betalen. Op hun website vindt u informatie over het actuele rentetarief.

Vraag eerst de lening aan

Vanaf 1 mei kunt u een aanvraag indienen voor de zonnelening. Vraag eerst de subsidie aan voordat u zonnepanelen of een zonneboiler aanschaft. Hierdoor voorkomt u dat u kosten maakt zonder dat u in aanmerking komt voor de lening. Verbeter uw energielabel Deze actie maakt deel uit van het duurzaamheidsprogramma van de gemeente Assen waarmee wij onder andere duurzaam wonen stimuleren. Verbeter met deze lening uwenergielabel. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar zorgt er ook voor dat uw woning in waarde toeneemt en uw energiekosten dalen.

Meer informatie Kijk op www.snn.eu/zonnelening of neem contact op met de helpdesk van SNN via: 050-5224900. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de lening of heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met SVn via: 033 2549401

Bekijk voor meer informatie ook www.drentsenergieloket.nl.