Gemeente organiseert inloopsessies over wijzigingen afval

DELEN
ASSEN – Vanaf deze week organiseert de gemeente op diverse plaatsen in de stad 5 inloopsessies over afval. Inwoners kunnen tussen 17.00 en 20.00 uur binnenlopen en vragen stellen over de wijzigingen rondom het ophalen en inzamelen van huishoudelijk afval, die per 2 mei ingaan.

Ook is er de mogelijkheid om ter plekke een afspraak te maken met een afvalcoach.

Data en locaties

De inloopsessies over de wijzigingen huishoudelijk afval worden gehouden op de volgende data, telkens tussen 17.00 en 20.00 uur:

Dinsdag 12 April 2016
Voetbalvereniging Achilles (kantine, boven)
Martin Luther Kingweg 11, 9403 PA Assen

Donderdag 14 april 2016
Duurzaamheidscentrum (expositieruimte)
Bosrand 2, 9401 SL Assen

Woensdag 20 april 2016
MFA Kloosterveste (grote zaal)
Vesteplein 5, 9408 ME Assen

Vrijdag 22 april
Wijk-buurtgebouw LTC (grote zaal)
Echtenstraat 61, 9402 JB Assen

Maandag 25 april
De Vijverhof (recreatiezaal)
Vredeveldseweg 75, 9404 CC Assen

Uitnodiging per brief

Alle Assenaren worden per brief uitgenodigd voor een sessie bij hen in de buurt. Bij de brief wordt een speciale krant gevoegd met een scheidingswijzer waarin staat welk soort afval waar hoort, tips en weetjes en informatie over afvalinzameling in Assen. Wie na het lezen van de krant of de speciale website afval.assen.nl nog vragen heeft, kan langskomen op een van de inloopsessies in de buurt.

Wijzigingen huishoudelijk afval

Vanaf 2 mei gaat de gemeente de frequentie aanpassen van het ophalen van huishoudelijk afval. Ook mogen vanaf dat moment meer soorten lege verpakkingen in de oranje container of plastic zak, namelijk blik en drankpakken (zuivel/sap/etc.). Door de oranje en blauwe container vaker op te halen (eens per 2 weken), wordt het voor inwoners makkelijker om afval gescheiden aan te bieden. De grijze container wordt na invoering eens per maand leeggehaald.

De wijzigingen leveren meer herbruikbare afvalstoffen op en minder restafval. En dat is beter voor het milieu.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen