Gemeente sluit overeenkomst voor woningbouw in Kloosterveen

DELEN

Assen – Wethouder Roald Leemrijse en Hans Ter Steege, algemeen directeur van Ter Steege Bouw Vastgoed, hebben vanmiddag een bouwclaimovereenkomst getekend. “Een belangrijke stap in de ontwikkeling van Kloosterveen”, aldus wethouder Roald Leemrijse. Ter Steege Bouw Vastgoed is een van de grondeigenaren in het uitbreidingsgebied van Kloosterveen. In de overeenkomst staat dat de gemeente de grond van Ter Steege koopt. In ruil daarvoor krijgt Ter Steege het recht om bouwrijpe kavels te kopen, onder andere in het gedeelte dat als eerste ontwikkeld wordt: Kloosterakker.


Greenscreen Fotograaf

Belangrijke stap

In totaal zal Ter Steege Bouw Vastgoed 174 woningen gaan bouwen in Kloosterveen. Beide partijen zijn verheugd met het bereiken van de overeenkomst. Wethouder Leemrijse: “De druk op de woningmarkt is erg groot. Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Kloosterveen.” Hans Ter Steege vult aan: “Wij staan in de startblokken om de bouwplannen te gaan ontwikkelen. Samen met de gemeente maken we een mooie nieuwe uitbreiding van de wijk Kloosterveen”. Ter Steege Bouw Vastgoed is onderdeel van Ter Steege Groep en heeft vestigingen in Apeldoorn, Delft, Hardenberg, Rijssen en Tiel.

Bestemmingsplan Kloosterakker
Op dit moment werkt de gemeente aan het bestemmingsplan voor Kloosterakker; het gebied ten westen van de Aletta Jacobsweg en de Rosa Spierweg. Het ontwerp bestemmingsplan wordt in het voorjaar besproken met omwonenden en andere belanghebbenden. Naar verwachting kan dit bestemmingsplan in de loop van 2019 door de gemeenteraad worden vastgesteld. In Kloosterakker is ruimte voor circa 500 woningen.

Kloosterveen: ca. 2250 nieuwe woningen
Assen groeit naar verwachting de komende jaren door tot 75.000 inwoners in 2030. Om de vraag naar nieuwe woningen op te vangen, wordt onder meer de woonwijk Kloosterveen uitgebreid. In het gebied ten westen van de huidige woonwijk Kloosterveen is ruimte voor circa 2250 nieuwe woningen. De verwachting is dat de eerste woningbouw in 2020 van start gaat.