Gemeentelijk monument Marktzicht verkocht

DELEN

Gemeentelijk monument Marktzicht verkocht

De gemeente Assen heeft het gemeentelijk monument Marktzicht verkocht. Ondernemer John Hu van Yume gaat er nog dit jaar een Japans sushi en grill restaurant in runnen. Hiermee krijgt Marktzicht weer een horeca-invulling. Dit past goed bij de plannen op het Veemarktterrein en rondom de Havenkade, waar de nieuwe woon/werkwijk Havenkwartier ontstaat.

Wethouder Albert Smit: “We zijn erg blij dat we een ondernemer hebben gevonden die net als wij kansen ziet op het Veemarktterrein. Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het gebied.”Volgens Smit was het verpauperde pand de gemeente een doorn in het oog. Om die reden besloot de gemeente Marktzicht aan te kopen. De afgelopen maanden werden benut om een nieuwe horecabestemming voor het markante pand te vinden.

Ondernemer Hu verwacht medio dit jaar zijn restaurant Yume te openen. Het type restaurant vormt een aanvulling op het huidige horeca-invulling van de stad. Eerst wordt het monumentale pand weer in oude luister hersteld door Hu.

Het Havenkwartier is onderdeel van het programma FlorijnAs. Op het Veemarktterrein moet ruimte komen voor evenementen, wonen en parkeren. De gemeente heeft de intentie om in 2015 de eerste woningen te bouwen op het Veemarktterrein en het silo-eiland.
[mapsmarker marker=”1″]